SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Pelicans – Kärpät: Onko Pussileuoista liigakärjen kaatajiksi?
  • Toimitus

Pelicans – Kärpät: Onko Pussileuoista liigakärjen kaatajiksi?

julkaistu: 30.01.2019 13:31

Liiganelonen Pelicans kohtaa neljän päivän aikana kolme varsin mielenkiintoista vastustajaa, mitkä määrittää paitsi joukkueen loppukauden suunnan, päivittää myös Pussileukojen tämän hetken kunnon.

Tänään Isku Areenalle saapuu vieraaksi liigakärki Kärpät, ylihuomenna lahtelaiset piipahtavat liigavitosen Kerhon vieraana ja päivää myöhemmin Lahteen saapuu liigakakkonen Tappara.

Pelicans on pelannut erittäin vahvasti viime aikoina. Se on kahminut pisteitä jo kahdeksassa ottelussa peräkkäin. 13:sta edellisestä pelistä plakkariin on kertynyt vain kaksi tappiota, molemmat SaiPaa vastaan.

SaiPa oli Pussileuoilla vastassa myös kahdessa viime viikonlopun pelissä, missä ensin Kisapuistossa Lappeenrannassa SaiPa otti voiton 3-2 jatkoilla Oliwer Kasken kahdesta maalista huolimatta.

Seuraavana päivänä Pelicans oli vuorostaan parempi 3-2 rankkareilla. Ottelu pelattiin Tallinnan Tondiraba-hallissa, missä lahtelaisten ykköspyssy Hynek Zohornan kaksi pilkkua riittivät kaatamaan Sputnikin.

Kärpät johtaa liigaa 17 pinnalla, kun runkosarjaa on vielä 16 ottelua pelaamatta. Mikko Mannerin suojattien vaihtelevat esitykset siis voi välillä ymmärtää, kun siltä ei piikkipaikkaa vie enää kukaan.

Oululaiset eivät saa vielä tänään tuoreinta superhankintaansa, veteraanipaluumuuttajaa Jussi Jokista tositoimiin, vaikka joukkueen mukana jo treenaileekin.

Viime viikonloppuna kahdesta pelistä Kerhoa vastaan pikkupedot kärsivät tappion jälkimmäisessä, kun Kerho kävi kuittaamassa Raksilassa 3-1 -voitolla edellispäivän 1-5 -tappion Rinkelinmäellä.

Manner heittää tänään Radek Koblizekin ykkösen laidasta Michal Kristofin johtaman kolmosen toiseen laitaan ja ottaa tilalle poppariosastolta Sami Anttilan. Ei välttämättä ihan toimivin valinta tänään, mutta Manner varmasti tekee näin säätöjä jo seuraavaa peliä silmälläpitäen, kun Jokiselle tehdään tilaa liigakärjen permanentissa.

Joukkueiden maalissa jatkavat Juho Olkinuora ja Veini Vehviläinen.

Kärpät on voittanut molemmat kauden aiemmat kohtaamiset niukasti. Rolle-setä suo Pelicanseille tänään kerrointaan paremmat mahdollisuudet kaataa liigan kärkijoukkueen.