SEURAA MEITÄ:
×

DOTA 2

ETUSIVU / DOTA 2
“Pelaamme keittiöstä” – 40 miljoonan dollarin turnauksesta pysäyttävä video
  • Toimitus

“Pelaamme keittiöstä” – 40 miljoonan dollarin turnauksesta pysäyttävä video

julkaistu: 05.10.2021 19:00

Kaikkien aikojen isoimman palkintopotin, 40 miljoonaa dollaria, omaava Dota 2 The International -MM-turnaus alkaa lohkovaiheella tämän viikon torstaina. Tähän mennessä odotettu tapahtuma on isoilta osin mennyt metsään.

Ensiksi pelaajilla todettiin koronatartuntoja ja lopulta jättitapahtuma peruttiin yleisön osalta vain alle viikkoa ennen turnauksen alkua. Vaikka pelinkehittäjä Valve ja turnausjärjestäjä PGL maksavat liput takaisin täysimääräisesti, ovat monet olleet näreissään, etenkin he jotka olivat jo ehtineet matkustaa tapahtumaa varten Romaniaan.

Kritiikkiä on saanut myös osakseen, kun vieläkään – kaksi päivää ennen turnauksen alkua – ei edes tiedetä joukkueiden lohkojakoa.

Nyt epäonnistumisten sarja on saanut jatkoa, kun venäläinen Team Spirit julkaisi maanantaina videon, jossa he esittelevät tilat, joista heidän tulisi harjoitella ja pelata ainakin lohkovaiheen ottelut.

Tila on ahtaan lisäksi epäkäytännöllinen. Joukkue on ohjeistettu hotellihuoneeseen, jonka keittiöön on rakennettu pelaajille pelipisteet. Pelaajat valittelevat, että ahtauden takia ergonomista peliasentoa on turha etsiä. Valmentaja ei edes mahdu tilaan, vaan seuraa peliä hotellihuoneen makuuhuoneesta.

“Tämä muistuttaa opiskeluaikojen huonettani. Täällä on yhtä vähän tilaa”, yksi Spiritin pelaajista kommentoi videolla.

Kaikkien turnaukseen osallistuvien tilat eivät kuitenkaan ole samanlaiset. Siinä missä suomalaisen Topias “Topson” Taavitsaisen edustaman – hallitsevan mestarin – OG:n tila on niin ikään pieni, on esimerkiksi T1-joukkueen ja Virtus Pron harjoitustila selkeästi suurempi. Spiritin managerin mukaan vaikuttaa siltä, että huoneita on jaettu The International 10 -karsintatulosten perusteella. Voit nähdä Virtus Pron tilat alta. Ero on kuin yöllä ja päivällä verrattuna Spiritin tiloihin.

Spirit vitsaili myöhemmin Twitterissään Netflixissä paraikaa suosiota niittävään Squid Game -sarjaan liittyvällä meemillä.

 

Pelaajien olosuhteet turnauksessa ovat vähintäänkin kyseenalaiset, sillä he kilpailevat esports-historian suurimmasta potista koskaan. PGL ja Valve ovat saaneet valtavan palautevyöryn pelaajien tilanteesta.

Kuva: Valve

Tuoreimmat uutiset: