SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Pelaajatcom-haastattelu: NAVI-pelaaja jL kertoo minkälainen kapteeni Aleksib on
  • Toimitus

Pelaajatcom-haastattelu: NAVI-pelaaja jL kertoo minkälainen kapteeni Aleksib on

julkaistu: 24.11.2023 20:30

Huippuorganisaatio Natus Vincere uudisti Counter-Strike-joukkueensa kesällä. Uuteen kansainväliseen kokoonpanoon liittyivät Mihail “iM” Ivan, Justinas “jL” Lekavicius ja Aleksi “Aleksib” Virolainen. Kokoonpanoon jäivät aiemmasta versiosta Aleksandr “s1mple” Kostyliev, Valeriy “b1t” Vakhovskiy ja valmentaja Andrey “b1ad3” Gorodenskiy.

Joukkueen kehitys oli tasaista ja huipentui komeaan kakkossijaan ESL Pro League -turnauksessa juuri ennen CS2-peliin siirtymistä ammattilaisturnauksissa.

Lokakuussa tuli shokkiuutinen, kun maailman paras CS-pelaaja s1mple ilmoitti siirtyvänsä tauolle. Tilalle saapui muutama viikko sitten 18-vuotias AWP-pelaaja Ihor “w0nderful” Zhdanov, joka debytoi tällä viikolla pelattavassa BLAST Premier Fall Final -turnauksessa.

Pelaajatcom haastatteli Blasteilla jL:ää hänen liittymisestään NAVIin sekä siitä, miten muutoksiin on sopeuduttu.

Haastattelu

Olemme päässeet tutustumaan sinuun erityisesti tänä vuonna, kun olet lyönyt läpi maailman kovimpaan kärkeen. Kerro jotain, mitä emme sinusta vielä tiedä?

“Ulospäin vaikutan hauskalta ja iloiselta tyypiltä. Ihmiset odottavat että olen fun and games, mutta minulla on paljon vastuuta kannettavani. Verhojen takana kaikki ei ole aina fun and games”, jL kertoo.

Olitko Naviin liittyessäsi enemmän innoissasi siitä, että kokoonpanosta löytyy Aleksib vai s1mple?

“Rehellisesti ei ollut kumpikaan, Aleksi tai simple, keiden vuoksi erityisesti halusin tänne.  Olen iloinen että pelaan Naville. Tottakai ympärilläni on mahtavia pelaajia, ja koska olen vielä noviisi, olen iloinen kuinka motivoituneita ja kovaa työtä tekeviä pelaajia he ovat. Joukkuekaverini boostaavat minua ja antavat paljon kokemusta, jota aion käyttää kehittymiseen.”

Miten s1mplen lähtö vaikutti sinuun ja joukkueeseen? Miten w0nderful on sopeutunut?

“On vaikea korvata maailman paras pelaaja. Uuden pelaajan sopeuttamisen lisäksi täytyy työskennellä tiimin kanssa, jotta saamme kemia toimimaan serverillä ja sen ulkopuolella. Tärkeintä tässä tilanteessa on juuri nyt käyttää vahvuuksiamme; hyvää fiilistä, positiivista tunnelmaa ja tiimityötä. Tärkeää on myös saada wonderful nopeasti mukaan. Ehkä hänestä tulee lopulta parempi kuin s1mplestä”, jL aloittaa.

“Nyt on serverillä enemmän tekemistä, kun täytyy täyttää s1mplen aiemmin hoitamat gapit, jotka ovat nyt suojattomia. Jokaisen joukkueen jäsenen täytyy nostaa tasoaan nyt kun s1mple on muualla. Se tietää enemmän vastuuta mutta myös enemmän tappoja ja parempia mahdollisuuksia olla itse ‘tähti’. Kun on s1mple kokoonpanossa, niin on vaikea tehdä omia highlighteja.”

Millainen roolisi on joukkueessa serverin ulkopuolelle?

“Minulle on tärkeää pitää huolta muiden tunnelmasta. Jos vaikka huomaa, että jengi keskittyy liikaa peliin tai he ovat surullisia, niin kerron vitsin tai kerron kuinka hyvältä he näyttävät, ja silloin ehkä silmät kirkastuvat ja tiimikaveri tajuaa, että ‘ehkä en pelaakaan niin huonosti tai tästä voi vielä nousta’. Me olemme toisistamme ja tunnelmastamme vastuussa joukkueena.”

Kerroit HLTV Confirmed -haastattelussa edellisen joukkueesi Apeksin vaikeuksista löytää sopivaa pelaajaa IGL-rooliin. Oliko Aleksib sinulle samin tein sopiva, kun aloitit Natus Vinceressä? Minkälainen kapteeni hän on?

“En usko, että voi löytää ketään, joka sopisi täydellisesti joukkueeseen, kapteenia tai muuta pelaajaa. Se on prosessi, jossa täytyy ymmärtää vahvuudet ja heikkoudet”, jL kertoo suomalaiskapteenista.

“Uskoin Aleksin olevan… ei tiukka, mutta micromanageroiva. Nyt kun olemme pelanneet, niin hän on todella rento ja pyrkii ymmärtämään pelaajia, joiden kanssa hän pelaa – hän antaa pelaajille ohjeet ja sen verran vastuuta, joka sopii heille parhaiten. Hän todella välittää sinusta henkilönä ja pelaajana. Jos on jotain mielen päällä, voit koska tahansa puhua hänelle. Hän kertoo mikä voisi toimia paremmin tai auttaa löytämään ratkaisun yhdessä. Hän on aina paikalla.”

iM liittyi NAVIin loistavasti menneiden Pariisin majoreiden jälkeen. Hän oli turnauksen yksi parhaimmista pelaajista. NAVIssa suoritukset ovat olleet vielä maltillisia, mistä se johtuu? Vaikuttaako Counter-Strike 2:n julkaisu asiaan?

En usko, että pelin vaihto vaikutti hänen tasoonsa, vaan liittyminen Naviin. Kaikki odottavat samaa tasoa, kuin hänellä oli GamerLegionissa majoreilla. Me kaikki tiedämme, ettei se ole helppoa. Parhaita pelaajia ei vain ilmesty; Pariisissa saattoi ehkä onnistaakin, mutta jotta voi olla tasaisesti hyvä, tarvitsee kokemusta ja tietoa.  Häneltä se vaatii sitä, että hän ymmärtää mikä toimi Pariisissa ja mitä hän voi kehittää, jotta suorituksista tulisi tasaisempia.

Näet BLAST Premier Fall Final -turnauksen ottelut suorana Pelaajatcomin Twitch-kanavan kautta.

Kuva: BLAST Premier Stream