SEURAA MEITÄ:
×

BLAST

ETUSIVU / BLAST
Pelaajatcom-haastattelu: CS-tähti Device antoi S1mplelle vinkin taukoa varten – “Ymmärrän häntä”
  • Toimitus

Pelaajatcom-haastattelu: CS-tähti Device antoi S1mplelle vinkin taukoa varten – “Ymmärrän häntä”

julkaistu: 24.11.2023 17:00

Yksi maailman parhaimmista Counter-Strike-pelaajista, 28-vuotias tanskalainen Nicolai “Device” Reedtz palasi Astralikseen vuosi sitten pitkältä tauolta. Viimeksi organisaation paidassa hän voitti kaiken mahdollisen – majoritkin neljä kertaa.

Palatessa kokoonpanossa odotti lapsuuden ystävä ja kapteeni Lukas “gla1ve” Rossander, luottopelaaja Andreas “Xyp9x” Højsleth sekä yksi Tanskan taitavimmista pelaajista, Benjamin “blameF” Bremer.

Astraliksen vuosi ei kuitenkaan mennyt suunnitellusti, joten muutoksia oli tehtävä. Ensiksi keväällä Xyp9x ja kesällä gla1ve, Devicen ohella kokoonpanon ainoat jäljellä olevat jäsenet legendaarisesta kokoonpanosta, siirrettiin syrjään. Kapteenina aloitti blameF.

Tänään puolestaan varmistui, että Jakob “Jabbi” Nygaard ja Martin “Stavn” Lund siirtyvät Astralikseen Heroicista.

Lue lisää: Astraliksen Counter-Strike joukkue uudistui – Heroic-kaksikko odotetusti tähtipaitoihin

Pelaajatcom haastatteli lyhyesti Devicea BLAST Premier Fall Final -turnauksessa. Haastatteluhetkellä Stavnin ja Jabbin lisäys ei ollut vielä vahvistettu, mutta se oli käytännössä varmaa. Uutinen ilmoitettiinkin heti sen jälkeen, kun Astralis tippui BLAST-turnauksesta eilen.

Haastattelu

Tuntuuko Astralis edelleen samalta, vaikka glaive ja muut pelaajat legendaarisesta kokoonpanosta ovat yksi kerrallaan lähteneet? Miten glaive ja blamef eroavat IGL-roolissa?

“Astralis tuntuu edelleen kodilta. glaiven olen tuntenut 12 vuotiaasta saakka, joten on se erilaista ilman häntä. Nautin kuitenkin joukkueessa pelaamisesta”, Device kertoo.

“Blamefilla ja Glaivella ei ole välttämättä erilainen tapa callata, mutta he keskittyvät hieman eri asioihin johtaessaan. Blamefilla on ehkä tarkempi kokonaisuus siinä, miten hän haluaa asioita hoidettavan. Molemmat ovat erittäin hyviä IGL-roolissa.”

Aiotko keskittyä enemmän kokoonpanosi nuorempien, kokemattomampien pelaajien kehittämiseen ja nostamiseen parhaiden pelaajien joukkoon Counter-Strike 2:ssa vai siihen, että nouset itse takaisin TOP3-pelaajien joukkoon maailmassa? 

“En keskity juurikaan pelaajien kehittämiseen, vaan minun täytyy keskittyä olemaan paras versio itsestäni tiimikaverina. Mitä tulee ränkkiin tai TOP3-titteliin pelaajana, on se ennemmin sivutuote kovasta työstä. Tehtäväni ei ole kehittää pelaajia sen enempää kuin miten kehitymme joukkueena. Minun pitää olla niin hyvä awikka kuin vain pystyn, ja luoda uusia tapoja pelata AWP:tä Counter-Strike 2:ssa. Mekaanisesti AWP on saanut isoimman muutoksen pitkään aikaan uuden pelin myötä.”

S1mple otti määrittelemättömän pitkän tauon Counter-Strikesta. Olet verrattavissa supertähteen, ja olit itsekin pitkään tauolla. Alkaako turnauskalenteri olla jo liian kuluttava, riittääkö aikaa mihinkään muuhun?

“Todellakin, ei ole aikaa tehdä muuta kuin pelata CS:ää, varsinkin viime vuosien kehityksen johdosta. Ymmärrän häntä [S1mpleä] hyvin, ja kaikki ovat varmasti kuulleet huhuja taukoon liittyen, että tauko voi kestää jonkin aikaa”, Device aloittaa.

“Tärkeintä, minkä opin omalla tauollani oli, että sen sijaan ettei tee mitään, niin työstää niitä asioita, mitä on uran takia joutunut laiminlyömään. Minulla ne liittyivät varsinkin henkiseen puoleen.

Tauolla tulee selvittää onko motivaatiota paluuta varten. Uskon, että se menee hänen osaltaan hyvin. Jos ei ole energiaa eikä halua testailla uusia asioita uudessa pelissä, varsinkin kun AWP on muuttunut paljon, niin uskon, että ajoitus oli tauolle hyvä. Etenkin jos ei tunnu, ettei kykene pelaamaan omalla tasollaan.”

Hassu kysymys, mutta kun pelaat, käytät usein hihaa. Hihan käyttäminen on selvästi myös yleistynyt. Miksi sinä käytät sitä?

“Siihen liittyy monia asioita. Kun otin tatuoinnin käteeni, niin oikea käteni alkoi hikoilla enemmän kuin vasen. Kuumalla areenalla pelatessa kitka alkoi olla huono hiirimatolla. Siksi rupesin käyttämään sitä. Ajattelen, että hiha luo tasaisen tunteen hiirimattoa käyttäessä, se on hyvä juttu. Uskon, että siitä tulee normi niille, joita se hyödyttää”, Device vastaa hieman virnistäen.

Kuka voittaa BLAST Premier Fall Finals -turnauksen?

“Faze voittaa. He ovat voittaneet kaiken viime aikoina. He ovat juuri nyt vahvin yksikkö joukkueista, ja se näkyy. NEOnkin [uusi valmentaja] kanssa he pelaavat mainiosti. He ovat suosikkeja, mutta on vaikea arvioida, mitä tulee tapahtumaan. Monilla joukkueilla on ollut vain vähän aikaa valmistautua, ja pelaajat ja valmentajat ovat muuttuneet tai muuttumassa.”

Näet BLAST Premier Fall Final -turnauksen ottelut suorana ja suomeksi selostettuna Pelaajatcomin Twitch-kanavan kautta.

Kuva: BLAST Premier, Michal Konkol