SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Pelaajatcom-haastattelu: Benjamin “Blamef” Bremer – “Jos peli on myöhään, treenaan ennen sitä”
  • Sauli
    Rautiainen

Pelaajatcom-haastattelu: Benjamin “Blamef” Bremer – “Jos peli on myöhään, treenaan ennen sitä”

julkaistu: 22.07.2022 16:30

Advertisement

Astralis on yksi CS:GO-maailman legendaarisimpia nimiä. Organisaatio voitti vuosina 2018-2019 kaiken mahdollisen kokoonpanollaan, johon kuuluivat Andreas “xyp9x” Hojsleth, Nicolai “Device” Reedtz, Lukas “Gla1ve” Rossander, Peter “Dupreeh” Rasmussen ja Emil “Magisk” Reif.

Devicen lähdettyä joukkueesta shokkisiirrolla Ninjas in Pyjamasiin vuoden 2021 keväällä ei joukkue ole kyennyt nousemaan takaisin korkeimpiin tähtiin. Viime vuoden lopulla joukkue uudistui entisestään devicen lähdön jälkeen, kun dupreeh, magisk sekä valmentaja Danny “Zonic” Sorensen siirtyivät Vitalityyn, ja Benjamin “Blamef” Bremer ja Kristian “k0nfig” Wienecke Astralikseen.

Tulokset ovat odotuksista huolimatta jääneet edelleen heikoiksi. Vasta viime viikonloppuna päättyneen IEM Colognen välieräpaikka osoitti, että kokoonpanolla voi olla vielä valoa tunnelin päässä. Pelaajatcom haastatteli Blamefia Kölnissä ja kysyi joukkueen nykytilasta.

Mikä selittää Astraliksen ehkä hieman yllättävän menestyksen IEM Cologne -turnauksessa?

“Muutimme asioita. Ratkaisevinta oli ehkä se, kun IEM Dallasin jälkee sanoin joukkueelle, että asioita pitää muuttaa ja meidän pitää vaihtaa rooleja. Etenkin kierroksen keskivaiheen pelaaminen parani heti. Hyvä tulos tuli nyt kauden loppuun ja seuraavaksi meitä odottaa lomat, joten uskoisin joukkueemme olevan vuoden toisella puoliskolla entistä vahvempi.”

Olit aiemmin Complexityn pelinsisäinen johtaja, nyt Astraliksessä rifle-pelaaja. Miten roolituksen muutos on sujunut?

“Joo. Astraliksessa olen tällä hetkellä toinen ääni heti Glaiven jälkeen, aiemman IGL-kokemuksen myötä voin tuoda paljon ideoita peliin. Toisaalta nyt voin myös keskittyä rifle-rooliini, voin vapaammin syventyä kierroksen keskivaihella osumiseen ja objektiivissa onnistumiseen sen sijaan että johtaisin joukkuetta tai stressaisin muiden kokoonpanolaisten pelaamisesta.

Se, että voin keskittyä täysin omaan pelaamiseeni ja siinä kehittymiseen, on varmasti myös vaikuttanut ratingiini positiivisesti. Tehoistani on kiittäminen myös joukkuetovereitani. IGL-roolissa naamani olisi vain koko ajan minikartassa.”

Minkälaista pelaaminen on ollut Glaiven ja Xyp9xin kaltaisten legendojen kanssa?

“He ovat hyviä tyyppejä ja minun ystäviäni, heiltä oppii paljon. Muistan olleeni ymmälläni, kun minua ekan kerran kysyttiin mukaan pelaamaan faceittiä. Kuitenkin ei minusta tunnu siltä, että pelaan “jumalien” kanssa. He ovat hyviä pelaajia, joilta oppii paljon, mutta joukkuetovereita siinä missä muutkin.

Lukas “Gla1ve” Rossander on nelinkertainen major-voittaja. (Kuva: Pelaajatcom/Oneplus x Hasselblad)

 

Olet viime aikoina ollut monissa keskusteluissa mukana, joissa puhutaan maailman parhaimmista rifle-pelaajista. Listaisitko itsesi kärkeen?

“En juurikaan ajattele paljoa, että kuka on tai ei ole paras. Ennemmin katson ylöspäin pelaajia kuten Ax1le ja NiKo, ja yritän oppia heiltä, mutta en vertaile erillisiä pelaajia vaan joukkueita. Kenen joukkue menestyy ja kenen ei.”

Keitä joukkueita vastaan pidät pelata? Keitä vastaan et?

“Ikävimpiä joukkueita pelata vastaan ovat Cloud9 ja Faze, koska heitä vastaan pelaaminen on yksinkertaisesti vaikeaa, samaan kastiin menevät Navi ja Heroic.

Tunnistan myös joukkueita, joita on todella helppo lukea, ja jotka eivät osaa vastata taktiikoihin kovin hyvin. Tällaisiä joukkueita on yleensä kakkostason joukkueet, jotka osaavat kyllä ampua, mutta ei välttämättä osaa aina taktikoida. Jos me vaikka voitamme kartan keskialueelta kierroksen, niin osaamme arvioida, etteivät nämä tietyt joukkueet uskalla mennä sinne.”

Tanskan PashaBicepsina, voisitko kertoa tarkemmin treenausohjelmastasi?

“Jos on peli on myöhään, niin treenaan ennen sitä. Se helpottaa stressiä ja avaa paikkoja. Jos on aamupeli, niin en treenaa ennen sitä, koska muuten on helposti väsynyt.

Treenaamisen hyödyistä on tärkeä puhua, mutta mielestäni et pelaa automaattisesti paremmin, jos kuntoilet, mutta se voi todellakin auttaa. Tietenkin kaikki sujuu paremmin, jos tuntuu hyvältä omassa kehossa, mutta painoja nostelemalla ei voiteta, vaan sillä, että osuu ja ymmärtää Counter-Strikeä paremmin. Se oppi tapahtuu serverillä, ei salilla.”

Kuva: Pelaajatcom (Shot on Oneplus x Hasselblad)