SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Pelaajat saavat Crocsien käytöstä jatkossa sakkoja CS:GO-turnauksissa
  • Toimitus

Pelaajat saavat Crocsien käytöstä jatkossa sakkoja CS:GO-turnauksissa

julkaistu: 22.07.2023 18:17

ESL FACEIT Group ilmoitti useista sääntömuutoksista ennen ensi viikolla starttaavaa IEM Cologne 2023CS:GO-turnausta.

Osa muutoksista ovat pieniä kielellisiä selvennyksiä, kuten ESEA:n korvaaminen FACEIT:llä turnausalustan osalta tai CS:GO:n kutsuminen pelkäksi CS:ksi, koska Counter-Strike 2 -videopeli julkaistaan pian. Jatkossa ESL voi myös valvoa joukkueiden nimiä, ja hylätä sen tietyin kriteerein.

Jännittävin lisäys lienee kuitenkin ESL:n Crocs-tossujen kieltäminen. Sääntöjen vaatetusta käsittelevässä kohdassa 4.3  todetaan, että pelaajien on varmistettava, että heillä kaikilla on tapahtumassa “samanvärinen joukkuepuku, pitkät housut ja suljetut kengät”. Crocsit on nimetty esimerkkinä kengistä, jotka eivät ole sallittuja.

Crocsit ovat olleet aiemminkin tulenarka aihe esports-kentillä. Vuonna 2022 Evil Geniuses joutui keskeyttämään yhden League of Legends World Championship 2022 -ottelunsa, koska yhdellä heidän pelaajistaan oli Crocsit jalassaan. Pelaaja, mid laner Joseph “jojopyun” Pyun sai lopulta sakot “sopimattomien jalkineiden” käyttämisestä.

ESL:n sääntökirjan mukaan myös CS:GO-pelaajille voidaan määrätä vähintään 250 dollarin sakko avonaisten kenkien käyttämisestä.

Lähde: Dexerto Kuva: Valve & adobe stock