SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Pelaajat ihmeissään – Mitä tämä ase edes tekee Counter-Strikessa?
  • Perttu
    Leinonen

Pelaajat ihmeissään – Mitä tämä ase edes tekee Counter-Strikessa?

julkaistu: 20.11.2023 14:00

Counter-Strike 2 -peli sisältää samat aseet kuin edeltäjänsä Counter-Strike: Global Offensive. Asevalikoima on varsin laaja ja sieltä löytyy aseita, joita näkee käytettävän harvoin jos koskaan.

Satunnainen pelaaja törmää servuilla huomattavasti laajempaan asevalikoimaan kuin mitä ammattilaispelaajat käyttävät otteluissaan. Redditissä on nyt pohdittu miksi pelistä löytyy yksi tietty ase – M249 Light Machine Gun.

what even is the point of the M249…
byu/New_Connection9333 inGlobalOffensive

M249 virallinen määritelmä pelissä kuuluu: “Vahva avoimen alueen LMG, M249 on täydellinen valinta pelaajille, jotka ovat valmiita vaihtamaan hitaan tulinopeuden parempaan tarkkuuteen ja korkeaan ammuskapasiteettiin.”

Määritelmä ei ihan toteudu pelissä itsessään.

Reddit ketjun avannut käyttäjä New_Connection933 kuvailee asetta huomattavasti kriittisemmin sanankääntein.

Ensinnäkin aseen hinta on posketon, se maksaa pelissä 5 200 dollaria, eli enemmän kuin AWP-tarkkuuskivääri. Toisekseen ensimmäisen luodin tarkkuus on hyvin sattumanvarainen, tai “täysin paska” suurimman osan ajasta, kuten Redditissä todetaan.

Kolmanneksi aseella on käytännössä mahdotonta masteroida “spray”. Neljänneksi pelaaja on uskomattoman hidas liikkumaan konekiväärin kanssa, ja on täten useimmiten täysin vapaata riistaa vastustajille.

CS:GO:ssa asetta nähtiin vielä silloin tällöin kun joku halusi hassutella, mutta CS2:n loadout-uudistuksen myötä asetta ei nähdä enää käytännössä ollenkaan. Redditissä käyttäjät toteuvatkin aseen olevan pelin huonoin. Mitä ihmettä se tekee edes pelissä?

Kuva: Valve Lähde: Reddit