SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Patrik Laine yksin maalipörssin kärkeen – Jesse Puljujärvi myös maalin makuun!
  • Toimitus

Patrik Laine yksin maalipörssin kärkeen – Jesse Puljujärvi myös maalin makuun!

julkaistu: 30.11.2018 07:39

Liigan kärkiottelu idän kolmosen Tampa Bayn ja sekä kärjen Buffalon välillä oli toistamiseen tasainen pienten marginaalien peli, kuten pari viikkoa sitten KeyBank Centerissä, kun joukkueet kohtasivat Amalie Arenalla.

Lightning katkaisi Sabresin voittoputken 5-4 voitolla ja kipusi takaisin koko liigan sarjajohtoon.

Buffalon kymmenen ottelun voittoputken aikana seitsemän peliä ratkesi joko jatkoilla tai rankkareilla. Kuten tämäkin peli, kymmenestä pelistä yhdeksän ratkesi yhden maalin marginaalilla.

Tämän pelin tavoin Buffalo pelasi voittoputken aikana kuutta eri viime kauden pudotuspelejä pelannutta jengiä vastaan.

Tampa-pakki Dan Girardi vei isännät johtoon jo kolmen minuutin jälkeen, kun sai pelivälineen haltuunsa maalinkulmalla ja sujautti sen omasta reboundista verkon perukoille haavoittuneen Carter Huttonin selän taakse. Hutton oli menettänyt edellisessä tilanteessa mailansa, mikä vaikeutti merkittävästi torjuntatyöskentelyä.

Girardi loukkasi myöhemmin kiekontavoittelutilanteessa kolautettuaan polvensa yhteen Buffalon Tage Thompsonin kanssa joutuen jättämään leikin kesken.

Neljä maalia kolmessa viime pelissä tulittanut Brayden Point ei tänään maalannut, mutta nimensä mukaisesti ylsi jälleen pisteille.

Tampalta sen sijaan onnistui tasaisesti kaikki ketjut. Cedric Paquette vastasi päätöserässä ottelun voittomaalista. Osuma oli sentterin toinen kolmessa viime pelissä.

Louis Domingue torjui yhdeksättä peliä peräkkäin Tampa Bayn maalinsa ja todisti viimeistään tänään, että Bolts-veskarin boltsit riittävät ottamaan voittoja myös kovissa peleissä.

Patrik Laine avasi Jetsin maalitilin Hawkseja vastaan NHL-uransa sadannella maalilla vajaassa kahdessa minuutissa aivan Chicagon maalinedestä.

Laine pääsi osumallaan arvovaltaiseen seuraan saavuttaessaan sadan maalin rajapyykin NHL-historian neljänneksi nuorimpana pelaajana  kautta aikojen. Edelle ennättivät vain Wayne Gretzky, Jimmy Carlson ja Brian Bellows aikoinaan.

Molemmat joukkueet iskivät seuraavat maalinsa 49 sekunnin välein toisistaan, kun ensin Chicagon ruotsalaishyökkääjä Marcus Kruger räppäsi irtopalan verkkoon ja sitten Nikolaj Ehlers tuikkasi yön ensimmäisensä Corey Crawfordin vartoimaan Hawks-pömpeliin.

John Hayden sai kunnian iskeä tasoituksen ja avauserän neljännen maalin.

Toisen erän alku oli lähes kopio avauserän vastaavasta. Jetsin Ehlers ottelun toisen ja Jakob Trouban osuman erotti vain 44 sekuntia toisella minuutilla ja Jets oli karannut yhtäkkiä kahden maalin johtoon!

Chicagon tsekkipakki Jan Rutta kavensi kuitenkin Jets johdon vain yhteen maaliin vielä toisessa erässä.

Laine iski ottelun toisen maalinsa ylivoimalla ryöstettyään lätyn Ruttalta maalinkulmalla ja iskettyään sen takanurkkaan päätöserässä. Reppu oli suomalaisen 18:s maali 13 viime pelissä ja tuohon ajanjaksoon mahtuu kolme hattutemppua.

Laine nousi kahdella osumallaan ryminällä takaisin yksin maalipörssin kärkeen 21 osumallaan ottaen kahden repun kaulan pahimpiin haastajiinsa.

Jetsin juuttilaituri Ehlers oli askin toinen sankari iskettyään uransa kolmannen hattutempun ja yön voittonyytin läpiajosta!

Jetsin Mark Scheifelen johtama ykkönen takoi ottelussa peräti yhdeksän pistettä maestron itsensä ja Blake Wheelerin passattua kolme syöttöpinnaa Ehlersin hatun varjossa.

Chicagon Dominik Kahun ja Artem Anisimov nostivat vieraat vielä lopussa maalin päähän ja vieraat saivat viimeisellä minuutilla kunnon kähinän jäälle, mutta tasoitusta Hawks ei saanut koskaan aikaiseksi ja Jets vei pisteet 6-5 voitolla ja saaden kaivatun bounce backin edelliskierroksen kotitappiolleen Penguinsia vastaan.

Edmontonin kaataessa Los Angelesin, nähtiin pitkästä aikaa Jesse Puljujärveltä maali!

Markus Hännikäinen osui puolestaan Columbukselta joukkueen kaataessa Minnesotan kotonaan Nationwide Arenalla.

Yön tulokset:

Boston – NY Islanders 2-1 vl (B: Rask 28/29 torjuntaa)

Columbus – Minnesota 4-2 (C: Hännikäinen 1+0; M: Granlund 0+1, Koivu 0+1)

Ottawa – NY Rangers 3-0

Tampa Bay – Buffalo 5-4 (B: Ristolainen 0+1)

Nashville – Arizona 0-3 (N: Rinne 26/29 torjuntaa)

Winnipeg – Chicago 6-5 (W: Laine 2+0)

Edmonton – Los Angeles 3-2 (E: Puljujärvi 1+0; Koskinen 30/32 torjuntaa)

Vancouver – Vegas 3-4