SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Patrik Laine-show siivitti Jetsin voittoon!
  • Toimitus

Patrik Laine-show siivitti Jetsin voittoon!

julkaistu: 01.11.2018 23:58

Florida Panthersin ja Winnipeg Jetsin ensimmäisestä NHL Global Series -ottelusta Hartwall Arenassa tuli Patrik Laineen näytöstä.

Winnipeg kaatoi Floridan 4-2 (1-0,1-2,2-0) ja Laine iski ottelussa hattutempun! Laine tuplasi näin kauden maalimääränsä kuuteen osumaan. Viisi maaleista nuorukainen on iskenyt ylivoimalla.

Panthers aloitti pelin vahvemmin, mutta oli epäonnekas paikoissaan. Yevgeni Dadonov pelattiin läpiajoon, mutta venäläislaituri kilautti ylärimaa avauserässä. Jetsin Mathieu Perreault iski avauserän viimeistä edellisellä minuutilla erän ainoan maalin.

Toisen erän alussa Florida sai kiekon maaliin neljällä kolmea vastaan ylivoimassa, kun Aleksander Barkov löysi Keith Yandlen, jonka kauden toinen maali pamahti Jetsin veskari Connor Hellebuyckin vartioiman maalin ylänurkkaan.

Hetkeä myöhemmin Florida pääsi pelaamaan neljä minuuttia ylivoimalla Jetsin Adam Lowryn jäähyn aikana tuloksetta. Winnipeg sen sijaan käytti oman ylivoimansa kylmästi hyväkseen erän viimeisellä vitosella. Alex Petrovic ennätti istua boksissa vain 11 sekuntia, kun Laineen rannelaukaus lähetti kiekon James Reimerin selän taakse. Jets onnistui näin maalaamaan yhdeksännessä peräkkäisessä ottelussa ylivoimassaan.

Floridan Dadonov korjasi vielä toisen erän loppuun avauserän erheensä ja ohjaten Jetsin maalin edestä Michael Mathesonin laukauksen verkon perukoille. Tilannetta edelsi pari Floridan hukattua päivänselvää maalipaikkaa.

Kolmas erä alkoi Floridalta murheellisesti. Ensin se aloitti erän vajaalla Dadonovin otettua typerän jäähyn toisen erän päättyessä. Tuon alivoiman se vielä kesti.

Ajassa 42.45 Kevin Yandle kampitti Nikolaj Ehlersin nurin ja otti samantien väärästä vaihdosta vielä toisenkin jäähyn, eikä Jets voinut olla syömättä karkkia.

Hartwall Arenan yleisö sai koko rahan edestä sitä, mitä se tuli hakemaan. Laine iski kuuluisalla one-timerilla illan toisen ylivoimamaalinsa siirtäen Jetsin 3-2 johtoon.

Käsikirjoitus oli vielä viimeistä kappaletta vaille valmis. Kun Florida ei hyödyntänyt paikkojaan, Jets iski. Floridan hakiessa tasoitusta pääsi Mike Hoffman yrittämään ensin one-timerilla Panthersin kolmatta osumaa. Vain 38 sekuntia myöhemmin lätty oli neljännen kerran Floridan verkossa – maalintekijänä Laine ja hattutemppu oli valmis!

Hattutempun tehnyt ja kaikkiaan seitsemän kertaa maalia kohti laukonut Laine oli silminnähden tyytyväinen iltaansa, vaikka löysi kritiikkiä joukkueensa esityksestä.

-Eka meni veskarin läpi, ei lähtenyt oikein sellainen kuti, mitä hain. Viis-kolmosella menee usein tuollainen one-timerilla reppuun. Halu oli tehdä kolmas, kun kaksi maalia oli alla, Laine kommentoi maalejaan.

-Ei tykätty ekasta erästä, mutta toiseen löydettiin jalkoja. Hyvä nelikymppinen, ei vielä hyvä kuusikymppinen. Huikeaa pelata täällä, Laine totesi tuoreeltaan pelin jälkeen.

Winnipegin ja Floridan välinen NHL Global Seriesin  toinen kohtaaminen on jo heti huomenna perjantaina kello 20 Hartwall Arenassa.