SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Patrik Hörnqvist teki seurahistoriaa hattutemppujen yössä!
  • Toimitus

Patrik Hörnqvist teki seurahistoriaa hattutemppujen yössä!

julkaistu: 05.12.2018 05:53

PPG PAINTS Arenassa nähtiin kaksijakoinen ottelu Pittsburghin ja Coloradon välillä, jotka kohtasivat toistamiseen viikon sisällä. Viikko sitten Avalanche voitti kotonaan Pingviinit 6-3 ja nyt oli Pensin vuoro maksaa potut pottuina identtisin lukemin.

Kolmen maalin karkumatkalle avauserässä karanneet isännät saivat toisessa erässä tuta, mitä siiman antaminen konkreettisesti jääkiekossa tarkoittaa. Colorado hiipi lähemmäs askel kerrallaan ja ei aikaakaan, kun peli oli tasan.

Päätöserässä Penguins näytti, ettei ooppera ole ohi, ennenkuin lihava leidi on laulanut. Laulattajana oli Patrik Hörnqvist, joka iski seurahistorian nopeimman hattutempun!

Aikaa hattuiluun kului 2 minuuttia 47 sekuntia ja yhtäkkiä isännät olivat taas kolmen maalin johdossa! Edellinen ennätys oli toisen ruotsalaisen nimissä, kun Nils Ekmanilla meni hattutempun tekemiseen neljä minuuttia ja kymmenen sekuntia. Ekmanin tähtihetki sattui 12 vuotta sitten marraskuussa 2006.

Nationwide Arenassa tykkitulien paukkuessa nähtiin yön toinen hattutemppu, kun Columbuksen jenkkilaituri Cam Atkinson hattuili Calgarya vastaan. Vieraat veivät silti pinnat 9-6 vierasvoitolla. Atkinson on ampunut tällä kaudella 19 maalia ja saalistanut kaikkiaan 30 pistettä 26 ottelussa.

Yön kolmas hattutemppu meni juuttisentteri Frans Nielsenin nimiin. Siitä huolimatta, että Nielsen viimeisteli uransa toisen hattutempun, voitti Tampa Bay lopulta Detroitin 6-5 voittolaukauskisan jälkeen Little Caesars Arenassa. Ratkaisevan rankkarin ampui verkon perukoille Nikita Kucherov.

Yön ainoa suomalaismaalari oli Montrealin Artturi Lehkonen, joka teki joukkueensa neljännen maalin Jesperi Kotkaniemen passista Canadiensin kaadettua Ottawan 5-2 Bell Centressä.

 

Yön kierros:

Columbus – Calgary 6-9 (Co: Nutivaara 0+1)

Florida – Boston 5-0 (F: Barkov 0+3)

NY Islanders – Winnipeg 1-3

Pittsburgh – Colorado 6-3 (P: Määttä 0+1; C: Rantanen 0+1)

Buffalo – Toronto 3-4 ja (B: Ristolainen 0+2; T: Kapanen 0+1)

Detroit – Tampa Bay 5-6 vl

Montreal – Ottawa 5-2 (M: Lehkonen 1+0, Kotkaniemi 0+1)

Vancouver – Minnesota 2-3 (M: Mi. Granlund 0+2)

Vegas – Washington 5-3

Los Angeles – Arizona 1-2