SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Panthers otti bounce backin Jetsistä
  • Toimitus

Panthers otti bounce backin Jetsistä

julkaistu: 02.11.2018 23:34

NHL Global Seriesin jälkimmäisessä osassa Helsingissä oli Florida Panthersin vuoro kaataa Winnipeg Jets 4-2 (1-2,2-0,1-0) joukkueiden kohdattua b2b-pelissä.

Florida oli ihan eri joukkue alusta asti. Konkreettisesti se näkyi tolppien välissä, jonne oli istutettu vanha konna 39-vuotias Roberto Luongo, joka toi varmuutta Kissojen takalinjoille.

Edellisen pelin kurittomuus oli tipotiessään ja Bob Boughnerin suojatit käyttivät kylmästi kovalla prosentilla hyväkseen Jetsin virheet ylivoimalla sataprosenttisesti.

Avauserässä Jets oli vielä niskan päällä. Nikolaj Ehlers vei ensin Jetsin johtoon. Mark Scheifelen otettua jäähyn ei Florida jättänyt Jetsin tähtisentterin virhettä hyödyntämättä. Evgeny Dadonov kuittasi tasoituksen heti ensimmäisessä ylivoimassa.

Hartwall Arenassa itseluottamuksensa takaisin saanut Patrik Laine hyödynsi puolestaan Floridan Keith Yandlen ottaman jäähyn parhaalla mahdollisella tavalla: rannelaukaus puhui murhaavaa kieltään ja Jets lähti erätauolle 2-1 -johdossa.

Toiseen erään Boughner vaihtoi Kissojen ykkösnyrkin toiseen laitaan Nick Bjugstadin tilalle Mike Hoffmanin, joka oli osunut neljässä peräkkäisessä ottelussa eilistä lukuunottamatta, jolloin laukaus kilahti ylärimaan. Hoffman kiitti luottamuksesta ja täräytti Floridan toisen osuman, kuinkas muuten ylivoimalla.

Jäähyllä istui toisen polven paha poika, Brendan Lemieux, jonka kasetti sekosi toistamiseen myöhemmin samassa erässä. Kuolleesta kulmasta lyöty kyynärpääisku suoraan Vincent Trocheckin päähän oli kutsuhuuto Floridan poliisille Mackenzie Weegarille ja paritanssi ilman hanskoja oli valmis.

Molemmille vitoset poikapainista, Weegarille pikkukakkonen sen aloittamisesta ja Lemieux’lle pelirangaistus Trocheckiin kohdistuneesta taklauksesta. Seuranneesta ylivoimasta Floridan Yandle kuittasi ylivoimalla klassisen pukukoppimaalin vain 26 sekuntia ennen toisen erän päättymistä.

Päätöserässä Florida kaunisteli numeroita, kun Frank Vatrano iski loppunumerot 4-2:een. Näin molemmat joukkueet voittivat NHL Global Seriesin ottelut Helsingissä identtisin numeroin.

Floridan kapteeni Barkov oli tyytyväinen joukkueensa voitosta.

– Palaverissa puhuttiiin aamulla mitä pitäis tehdä oikein. Tänään pelattiin ihan erilailla ja oltiin rohkeita. Pelattiin hyvä ottelu ja monta pelaajaa astui esiin ja tämä oli aivan huikea voitto meiltä, Barkov totesi tuoreeltaan voittoisan pelin jälkeen.

– Voitettiin peli ja saatiin 2 pistettä ja lähdetään huomenna takasin Floridaan 2 pistettä mukana, Barkov kiteytti.

– Oon tosi iloinen, että kaikki (katsojat) pääsi paikan päälle ja näytti meidän kavereille mikä on maailman paras kiekkomaa, Barkov nuoleskeli suomalaista kiekkoyleisöä.