SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Panokset kovenevat BLAST:n huipputurnauksessa – Aleksib kohtaa jälleen entisen seuransa G2:n
  • Perttu
    Leinonen

Panokset kovenevat BLAST:n huipputurnauksessa – Aleksib kohtaa jälleen entisen seuransa G2:n

julkaistu: 27.01.2024 10:34

Counter-Strike 2:n BLAST Premier Spring Groups -turnaus on edennyt lohkofinaalivaiheeseen. Kööpenhaminassa pelattavassa LAN-turnauksessa on tänään lauantaina luvassa neljä huippuottelua, joissa jokaisessa on panoksena pääsy BLAST Premier Spring Final -turnaukseen. Myös Aleksi “Aleksib” Virolainen ja Natus Vincere nähdään tänään servulla päivän toisessa ottelussa.

Pelaajatcom näyttää jälleen kaikki päivän ottelut suorina ja suomeksi selostettuina Twitch-kanavallaan!

Astralis-Vitality 13:00

Vitality lähtee hakemaan päivän ensimmäisessä ottelussa revanssia Astraliksesta. Astralis yllätti Vitalityn A-lohkon yläkaavion finaalissa tiistaina 2-1.

Vitality lähtee edellisen kohtaamisen tappiosta huolimatta otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Siltä löytyy riveistään maailman ykköspelaaja Mathieu “ZywOo” Herbaut ja joukkueiden edellisessä kohtaamisessa heikosti esiintyneet William “mezii” Merriman ja joukkueen kapteeni Dan “apEX” Madesclaire petraavat varmasti tasoaan tässä ottelussa.

Edellisessä ottelussa Astralis valitsi omaksi kartakseen Miragen ja Vitality Vertigon. Molemmat voittivat omat karttansa ja joukkueiden valinnat pysyvät varmastikin samoina tässä ottelussa. Astralis poistaa nimittäin taatusti Anubiksen, jota se ei pelaa ja samoin tekee Vitality Ancientille.

Onkin mielenkiintoista nähdä tuleeko karttavedosta tismalleen samanlainen kuin tiistain ottelussa. Astralis joutuu poistamaan myös Infernon, mutta Vitality voi jättää kolmanneksi kartaksi joko edellisessä kohtaamisessa pelatun Overpassin tai Nuken.

Overpass oli siis kolmantena karttana tiistaina ja tuolloin Astralis oli siinä vahvempi selvästi 13-4. Tämä puoltaisi sitä, että Vitality haluaisi tällä kertaa Nuken ratkaisukartaksi.

Vihje:

Tiukka ottelu, jossa Vitality on isolla revanssihengellä. Astralis on laatujoukkue, joka pystyy haastamaan Vitalityn, kuten on nähty. Kolmen kartan vääntö!

Natus Vincere-G2 15:30

C-lohkon finaalissa nähdään myös uusintaottelu tältä viikolta, kun Aleksib:n johdattama Natus Vincere lähtee hakemaan jo toista voittoa G2:sta samassa turnauksessa. Joukkueet kohtasivat C-lohkon yläkaavion finaalissa tiistaina ja tuolloin NaVi oli vahvempi 2-1 tiukan väännön päätteeksi.

NaVi poistaa karttavedossa jälleen Vertigon, jota se ei pelaa ollenkaan. G2:n poisti puolestaan Miragen, joka on sen heikoin kartta. G2:lla on enemmän mahdollisuuksia tuoda karttavedon kautta jotain erilaista edelliseen kohtaamiseen nähden. NaVi on nimittäin pelannut Miragen ainoastaan yhden kerran viimeisen kolmen kuukauden aikana, joten G2:n voisi halutessaan poistaa myös Overpassin.

G2:n valinta on varmastikin Inferno, kuten edellisessä kohtaamisessa. Jos G2:n päätyy sekoittamaan pakkaa poistamalla Overpassin Miragen sijaan niin NaVin valinta kohdistuisi tällöin todennäköisesti juurikin Mirageen tai Nukeen.

Anubis jätetään jälleen todennäköisesti ratkaisukartaksi.

Todella tasaiset lähtökohdat tähän herkulliseen kohtaamiseen, jossa Aleksib:llä on mahdollisuus kaataa jo toistamiseen entinen seuransa samassa turnauksessa. Kertoimien valossa G2:n on hyvin pieni ennakkosuosikki.

Huomioitavaa on myös, että G2:n Nemanja “hunter-” Kovac oli edellisessä kohtaamisessa poikkeuksellisen pahasti kassalla ja kokeneena pelaajana tulee varmasti nostamaan tasoaan tähän otteluun.

Vihje: Kolme karttaa. NaVi jatkoon.

Liquid-FaZe Clan 18:00

Lauantain kolmannessa ottelussa on myös herkullisia elementtejä, kun FaZe Clanista Liquidiin siirtynyt Russel “Twistzz” Van Dulken kohtaa ensimmäistä kertaa vanhan seuransa tässä B-lohkon finaalissa.

Ottelu on myös ensimmäinen todellinen testi Liquidin uusitulle kokoonpanolle sen jälkeen, kun Casper “cadiaN” Moller, Felipe “skullz” Medeiros ja Twistzz liittyivät joukkueeseen. Joukkue kaatoi aikaisemmin turnauksessa pahasti siipirikkoisen Spiritin ja GamerLegionin.

FaZe Clan koki shokkitappion turnauksen avausottelussa GamerLegionille, mutta selvitti lopulta tiensä odotetusti lohkon finaaliin, kun se kaatoi ensin Spiritin ja otti eilen revanssin GamerLegionista 2-1.

FaZe Clan lähtee otteluun aika selvänä ennakkosuosikkina ainakin kertoimien valossa. FaZe Clanille etua otteluun tuovat karttaveto sekä se, että Liquidin projekti on vasta aluillaan.

Liquid joutuu poistamaan karttavedossa Vertigon, jota se ei pelaa. FaZe Clan pelaa puolestaan kaikkia karttoja, mikä antaa sille avaimet käteen valita mihin suuntaan karttaveto etenee. Todennäköisimmin Finn “Karrigan” Andersenin joukot poistavat Infernon tai Overpassin, joissa sen voittoprosentti on heikoin.

Liquidin oma valinta on myöskin kinkkinen paikka. Tarjolla on monta hyvää karttaa, valitettavaa on vain se, että FaZe Clan on myös timanttisen kova näissä kaikissa kartoissa. Mirage tai Overpass voisivat olla parhaimmat vaihtoehdot Liquidille, joukkue pelasi nimittäin hyvän Miragen ottelussa GamerLegionia vastaan.

FaZe Clan valitsee puolestaan todennäköisesti joko Ancientin tai Anubiksen, jotka ovat sen parhaat kartat. Valinnanvaraa riittää joka tapauksessa FaZe Clanilla.

Vihje: Selvä ennakkosuosikki FaZe Clan on osoittanut haavoittuvaisuutensa jo turnauksessa, eikä Liquid ole vailla mahdollisuuksia. CadiaN lietsoo joukkonsa hurmokseen ja Liquid yllätysvoittoon.

Virtus.pro-BIG 20:30

Päivä päätetään D-lohkon finaaliin, jossa Virtus.pro kohtaa toistamiseen tällä viikolla BIG:n. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Virtus.pro:n selvään 2-0 voittoon.

BIG yllätti monet etenemällä tähän D-lohkon finaaliin, joka on jo itsessään voitto sille. Se kaatoi sekä Heroicin, että Cloud9:n komeasti tieltään kohti lohkofinaalia.

Nyt haaste on kuitenkin jälleen saksalaisjoukkueella pykälää kovempi. Kokeneen Johannes “tabsen” Wodarzin ympärille kasattu nuori ja taitava joukkue pystyy kyllä haastamaan ja yllättämään isompiaan tähtipelaajansa Karim “Krimbo” Moussan johdolla, mutta tässä otteluparissa on silti vaikea nähdä BIG:llä mahdollisuuksia.

Karttavedossa VP poistaa Nuken ja BIG Miragen. Edellisessä kohtaamisessa VP valitsi omaksi kartakseen Overpassin ja tekee sen todennäköisesti taas. BIG voisi puolestaan pyrkiä sekoittamaan pakkaa ja valita edellisestä kohtaamisesta poiketen Vertigon tilalla Anubiksen, jossa se kaatoi Heroicin ja Cloud9:n.

Tämä on oikeastaan BIG:n paras mahdollisuus saada karttavoitto kivenkovalta Virtus.pro:lta ja pakottaa ottelu kolmeen karttaan.

Vihje: Virtus.pro on liian kova palapurtavaksi BIG:lle, huolimatta siitä, että saksalaisjoukkue on varmasti täynnä itseluottamusta komeiden Heroic ja Cloud9 voittojen jälkeen. Jos BIG valitsee Anubiksen voi se voittaa kartan. Muussa tapauksessa VP 2-0 jatkoon.

Kuva: Stephanie Lindgren, BLAST Premier