SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Palkittua lautapeliä pääsee pian pelaamaan myös PlayStationilla
  • Saara
    R

Palkittua lautapeliä pääsee pian pelaamaan myös PlayStationilla

julkaistu: 23.06.2024 16:51

Pleikkari jää toisinaan paitsioon, kun uusia pelejä julkaistaan. Silti lautapelien ystävät pöyristyivät muutama vuosi sitten, kun jättisuosiota niittäneen pelin digiversio julkaistiin kaikkialle paitsi PlayStation-konsoleille. Nyt Wingspan on onneksi vihdoin valmis valloittamaan tämänkin ekolokeron.

Palkittu peli perustuu kymmeniin lintukortteihin, joita pelaajat keräävät rivistä. Kierrosten myötä eri linnut kerryttävät pelaajien pisteitä, kun niiden avulla suoritetaan toimintoja. Erityisen hyödyllistä on sijoittaa lintulaji sille mieluisaan elinympäristöön samanhenkisten tovereiden joukkoon. Viitisen vuotta sitten ilmestynyt Wingspania on kerännyt kehuja viehättävästä tyylistään, kun taas kritiikki on koskenut ikävystyttävää kirjanpitoa. Digitaalinen versio olikin tervetullut helpotus ja odotettu aluevaltaus.

Syyskuussa 2020 julkaistu Wingspan Digital Edition ilmestyi Nintendo Switchille, Xboxille ja mobiililaitteille. Vihdoin, lähes neljä vuotta myöhemmin, se aiotaan tuoda myös PS4:lle ja PS5:lle. Tarkkaa julkaisuajankohtaa ei ole kerrottu. Suomalaisia pelaajia ilahduttanee, jos peli sisältää valmiiksi Eurooppa-lisäosan, jonka siivekkäät ovat peruspelin pohjoisamerikkalaisia tirppoja tutumpia.

Lähde: Dot Esports Kansikuva: Monster Couch / Youtube