SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Overwatchissa möhlittiin tuomarointi — Vasta joukkueiden lakko johti korjaukseen
  • Aleksi
    Majander

Overwatchissa möhlittiin tuomarointi — Vasta joukkueiden lakko johti korjaukseen

julkaistu: 03.08.2022 17:45

Overwatchin haastajaliiga Contenders näki viime viikolla kummallinen tapahtumaketjun kun tuomareiden moka johti lakkoon osallistuvien joukkueiden keskuudessa.

Tapahtumasarja sai alkunsa turnauksen Euroopan sarjan voittajien lohkon finaalissa, kun 01 Esports ja Munich Esports ottivat yhteen perjantaina. Munich aloitti ottelun vahvalla 3-0 johdolla, mutta 01 onnistui kaventamaan pelin 3-2 tilanteeseen kun tuomari vihelsi pelin yllättäen poikki.

Syy katkaisuun oli, että ottelun oli tarkoitus loppua kolmeen voittoon, joten Munich merkittiin voittajaksi luvuin 3-0, vaikka molemmat joukkueet luulivat, että voittoon tarvittiin neljä karttaa.

Viralliset säännöt kyllä sanovat, että ottelu pelataan paras-viidestä järjestelmällä, mutta molemmat joukkueet olivat ottaneet ennen ottelua yhteyttä tuomariin, joka oli kertonut, että kaikki päätösottelut pelataan neljään karttapisteeseen asti.

Tilanteesta kuultuaan häviäjien ottelukaavion finaalissa odottava Ex Oblivione joukkue ilmoitti, että se ei suostu pelaamaan seuraavaa ottelua ennenkuin 01 saa tilaisuuden pelata edellisen ottelun loppuun, samaan lakkoon yhtyi myös 01 Esports ja sitä myöten soppa oli valmis.

Molemmat joukkueet liittyivät lähetykseen seuraavan ottelun ajaksi, mutta eivät edes yrittäneet pelata voitosta. Katsojat ja ennen kaikkea järjestäjät huomasivat tilanteen nopeasti ja lähetys keskeytettiin asian selvittämiseksi. Tuomarit ehtivät uhata molempia joukkueita diskauksella, mutta kun nämä eivät taipuneet ja tieto tapahtuneesta alkoi levitä, joutui Blizzard ottaa lopulta kantaa asiaan.

Päätöksessään Blizzard totesi, että vaikka sääntöjen mukaan alkuperäinen ottelu Munichin ja 01 Esportsin välillä olisi pitänyt ratkaista kolmella karttapisteellä, tuomarin viimeisin kommukaatio joukkueille oli tärkeämpi kuin virallinen sääntökirja ja koska molemmat joukkueet olettivat ottelun ratkeavan neljään pisteeseen, jatkettaisiin sitä tilanteesta 3-2. Ex Oblivione ei myöskään saanut rangaistusta, vaikka kieltäytyi pelaamasta.

Lähde: Dexerto