SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
OW-piano
  • Atte
    Leppänen

Overwatchin uudella Paris-kartalla täysin toimiva piano

julkaistu: 31.01.2019 13:37

Blizzard on julkaissut hiljattain Overwatchin PTR-testiserverille uuden kartan, joka sijoittuu Ranskan pääkaupunkiin, Pariisiin. Kartan julkaisu tapahtui suhteellisen vaatimattomasti, ilman näyttäviä trailereita. Pelin virallisissa somekanavissa tosin julkaistiin jokunen teemanmukainen piirroskuva. Uusi kartta tulee eittämättä tarpeeseen, sillä Overwatchin pelaajakunta on jo pidemmän aikaa ilmaissut tyytymättömyyttään esimerkiksi kausieventtien mukana tulevan sisällön heikkoon laatuun ja määrään.

Itse kartta on assault-tyyppinen, mikä tarkoittaa, että payloadia ei ole, vaan yksi joukkue kerrallaan yrittää hyökätä toisen joukkueen puolustamille kahdelle kontrollipisteelle. Kartta muistuttaa tyyliltään hieman viime vuoden puolella ilmestynyttä Venetsiaan sijoittuvaa Rialtoa tai vanhempaa Lontooseen sijoittuvaa King’s Rowia, joskin ilman payloadia. Paris-mappi koostuu monista ahtaista kujista, joita pitkin hyökkäävän joukkueen on kyettävä etenemään kohti puolustavan joukkueen suojaamia aukeampia alueita. Ranskalainen fiilis on luonnollisesti vahvasti esillä; Eiffelin torni kohoaa ensimmäisen hallintapisteen takana ja matkan varrelta löytyy muun muassa leipomoa, kabaree-ravintolaa, puutarhaa ja pientä putiikkia.

Hauskana kuriositeettina kartan eräästä huoneesta löytyy piano, jota pelaajat voivat halutessaan soittaa, tai ainakin ampua ja esitellä omia musikaalisia lahjakkuuksiaan. YouTuben ihmeelliseen maailmaan on jo ilmestynyt useita videoita, jossa eri hahmoilla pelaavat pianotaiturit soittavat eri sävelmiä Paris-kartan pianolla.

Pianolla soittaminen vaatii selvästi jonkinlaista taituruutta ja tarkkuutta, eikä taistelun tiimellyksessä muusiikinopinnoille välttämättä jää aikaa. On kuitenkin hieno nähdä, että Blizzard panostaa karttojen yksityiskohtiin ja hauskoihin fysiikkaominaisuuksiin.

Kuva: YouTube-käyttäjä brokenstyli