SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Overwatchin tähtipelaajat eläköityvät – Uransa päättäneet jo Outlawsin keulahahmo Jake ja legendaarinen “Big Boss” Pine
  • Niko
    Nikkilä

Overwatchin tähtipelaajat eläköityvät – Uransa päättäneet jo Outlawsin keulahahmo Jake ja legendaarinen “Big Boss” Pine

julkaistu: 08.12.2019 19:24

Overwatch Leaguen kolmas kausi alkaa ensi vuoden helmikuussa, ja sitä ennen monen pelaajan on täytynyt uudelleenpunnita uramahdollisuuksiaan. Useat pelaajat ovatkin löytäneet uuden kodin tai jatkaneet uraansa muuten paremman sopimuksen turvin, mutta viime viikkoina on kuultu paljon myös pelaajien lopettamispäätöksistä.

Merkittävimmiksi esimerkeiksi ovat nousseet New York Excelsiorin Do-hyeon “Pine” Kim (22) ja Houston Outlawsin Jacob “JAKE” Lyon (23). Kim nousi fanien suursuosioon liigan ensimmäisellä kaudella ilmiömäisen DPS-pelaamisensa ansiosta. Hänen tunnetuimpia hahmojaan olivat McCree ja Widowmaker.

Kuva: Robert Paul for Blizzard Entertainment

 
Tästä huolimatta Kim ei pelannut enää laisinkaan liigan toisen kauden aikana. Tämä kertoi kärsineensä liigan aikana ahdistuksesta, mutta myös pelin metan siirymisellä tankkien ja kilpien pohjalle oli mitä todennäköisimmin vaikutusta siihen, ettei Kimin kaltaiselle spesialistille ollut käyttöä. Ammattipelaajan uransa päättymisestä huolimatta Kim jatkaa striimaajana New York Excelsiorin omistajan Andboxin tallissa.

Lyon (otsikkokuvassa) taasen oli yksi Houston Outlawsin keulahahmoista, joka tunnettiin DPS-taitojensa lisäksi karismastaan ja esiintymiskyvyistään.  Hän pelasi Outlawsissa suomalaisen Jiri “LiNkzr” Masalinin joukkuetoverina.

Twitlonger-kirjoituksessaan Lyon sanoi, ettei tunne enää etenevänsä pelaajana, eikä halua jatkaa joukkueessa mikäli ei pysty antamaan tälle 100%. Lyonin mukaan ammattipelaajana tehdyt uhraukset ovat tehneet tämän henkilökohtaisen kasvun mahdottomaksi, ja ensi kauden tuoma roima matkustaminen antoi viimeisen syyn tehdä lopettamispäätös. Samalla Lyon kuitenkin lupasi, että tämä tulee vielä jatkamaan Overwatch-skenessä muussa roolissa, ja monet ovatkin spekuloineet tämän siirtyvän liigan juontajaksi tai selostajaksi.

Lähteet: New York Excelsior, Jacob Lyon Otsikkokuva: Blizzard