SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Contenders-pokaali
  • Atte
    Leppänen

Overwatchin Ellie paljastunut – Second Windin virallinen lausunto

julkaistu: 05.01.2019 16:20

Uutisoimme eilen, miten Overwatch Conteders -joukkue Second Wind menetti Contendersin ensimmäisen Pohjois-Amerikkalaisen naispelaajan, Ellien. Joukkueen mukaan Ellien kokema häirintä oli tälle liikaa, joten hän päätti jättää joukkueen, johon oli vasta juuri pestautunut.

Eilen eurheiluvaikuttaja Rod “Slasher” Breslau twiittasi, että Ellie ei tosiaankaan olisi oikeasti itse pelaamassa Ovewatchia, vaan että Ellien puolesta pelaisikin Punisher-niminen Pohjois-Amerikan serverin ladder-pelaaja. Twiittiketjusta löytyy myös kuvakaappauksia Breslaun väitteiden tueksi.

Myös Second Wind on viimeinkin antanut virallisen kannanoton Ellietä koskien. Myöskin Twitterissä julkaistussa kannanotossa käydään Ellien lyhyt mutta dramaattinen historia läpi. Ellie oli löydetty Pohjois-Amerikan Overwatch-serverin tulostaulukon huipulta ja joukkue oli päättänyt ottaa pelaajaan yhteyttä. Second Windin mukaan Ellie vaikutti vilpittömältä niin viesteissä, kuin puhelimessakin, eikä mikään varsinaisesti herättänyt epäilyksiä tämän oikeasta identiteetistä. Joukkue ei aavistanut, millainen soppa nimityksestä olisi syntymässä ja ajatteli näyttää esimerkkiä pestaamalla naispelaajan Contendersiin.

Joukkue otti yhteyttä Blizzardiin selvittääkseen Ellien todellisen identiteetin, mutta samalla tuki pelaajaa syytösten keskellä. Pelaajayhteisön kiehuessa Ellie joutui uhkausten ja doksauksen uhriksi ja päätti astua syrjään. Joukkue myöntää tehneensä virheen, kun ei selvittänyt uuden pelaajansa taustoja tarpeeksi tarkasti. Heillä oli Ellieen täysi luotto ja halua uskoa tämän vilpittömyyteen. Myös Blizzard otti joukkueeseen yhteyttä kertoakseen, että Ellie ei todellakaan ollut, kuka väitti olevansa ja että hänen tunnustaan oli käytetty tarkoituksiin, jota joukkue ei hyväksy.

Kuva: Blizzard Entertainment