SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Workshop
  • Atte
    Leppänen

Overwatchiin suuri uudistus – Workshop

julkaistu: 25.04.2019 14:39

Blizzard on juuri julkaissut uuden Workshop-tilan Overwatchin PTR-testiserverillä. Kyseinen ominaisuus antaa pelaajalle mahdollisuuden muokata Overwatchin pelimuotoja ja hahmoja haluamallaan tavalla. Käytännössä Workshop on tila, jossa pelaaja voi “koodata” erilaisia sääntöjä pelin hahmoihin ja pelimuotoihin. Varsinaista koodiosaamista ei Workshopin käyttöön kuitenkaan vaadita, vaan sääntöjä pääsee muokkaamaan pelin valikosta. Kyseessä ei ole siis mikään varsinainen kenttä- tai hahmoeditori, vaan työkalu, jolla pelaaja voi taivuttaa pelimoottorin sisäistä logiikkaa tahtonsa mukaan.

Käytännössä Workshopia käyttämällä pelin logiikkaa ymmärtävät pääsevät luomaan haluamansa kaltaisia pelimuotoja, joissa esimerkiksi hahmo syttyy tuleen maata koskettaessaan. Myös hahmojen ominaisuuksia voi muokata, mikä mahdollistaa mitä mielikuvituksellisimpien uusien hahmokonseptien kokeilun suoraan pelin omalla pelimoottorilla. Workshopilla voi tosin muokata vain pelin niin sanotun “back endin” toimintaa, eivätkä muutokset vaikuta hahmojen tai mappien ulkomuotoon.

Uudistus on mielenkiintoinen, sillä sen myötä Blizzard tavallaan heittää pallon pelaajan haltuun. Nyt pelaajat pääsevät itse kokeilemaan erilaisten ideoiden konseptointia Overwatchin pelimoottorilla, mikä voi tarkoittaa sitä, että pelaajien omien Workshop-tuotosten avulla Blizzard voi jatkossa tasapainottaa pelin metaa helpommin tai jopa toteuttaa joitain peliyhteisön hyväksi havaitsemia ideoita. Workshopiin pääsee käsiksi jo tänään Overwatchin omalla PTR-testiserverillä. Tarkkaa tietoa ominaisuuden varsinaisesta julkaisemisesta pelin todellisilla servereillä ei ole, mutta näin suurten uudistusten saapumista saattaa hyvinkin joutua odottamaan jopa joitain viikkoja.

Kuva: Blizzard Entertainment