SEURAA MEITÄ:
×

Overwatch

ETUSIVU / Overwatch
Overwatchin Contenders-turnaussarja menettää alueen – “Ei suoriutunut odotusten mukaisesti”
  • Niko
    Nikkilä

Overwatchin Contenders-turnaussarja menettää alueen – “Ei suoriutunut odotusten mukaisesti”

julkaistu: 07.02.2021 12:00

Activision Blizzard ylläpitää huippuluokan Overwatch League -liigansa ohella myös pienempää, alueellista Overwatch-turnaussarjaa nimeltään Overwatch Contenders. Sarjan tarkoituksena on ylläpitää lajin keskitasoa ja kehittää pelaajia Overwatch Leagueta varten. Muun muassa suomalainen Team Gigantti oli kaksinkertainen Contendersin Euroopan mestari.

Overwatchin e-urheilupuolesta vastaava Dan McHugh julkaisi tällä viikolla kirjoituksen, jossa tämä avasi suunnitelmia Contendersin tulevaa vuotta varten. Suunnitelman merkittävimpänä osana oli Contendersin Etelä-Amerikan sarjan leikkaaminen. McHughin mukaan “vaikea päätös” tehtiin, koska sarja ei ollut suoriutunut odotusten mukaan.

Leikkauksen jälkeen Contendersiin jää enää Pohjois-Amerikan, Euroopan, Etelä-Korean, Kiinan ja Australian sarjat. Vastaavaa kutistumista tapahtui jo viime vuonna, kun Blizzard pudotti Tyynenmeren sarjan ulos Contendersista. McHughin mukaan yhtiö haluaa kuitenkin varmistaa, että Contendersin ulkopuoliset alueet voivat yhä karsiutua kansainvälisiin suurturnauksiin (kuten Showdown ja Gauntlet) kolmannen osapuolten turnausten kautta. Tämä tullaan tekemään helpottamalla kolmannen osapuolten turnausten järjestämistä.

Kuten odottaa saattoi, fyysisiä turnauksia ei tänä vuonna järjestetä vallitsevan koronaviruspandemian vuoksi. McHugh ei kertonut tarkemmin tulevien Contenders-turnausten sisällöstä muuta kuin mainitsemalla, että tämä vuosi pitää edellisen tavoin sisällään kaksi kautta ja että ensimmäiset Trials-turnaukset alkavat maaliskuussa.

Contenders-turnaussarja on ollut jo pitkään pulmapala, joka on elänyt Overwatch Leaguen varjossa. Moni onkin kritisoinut tapaa, jolla Blizzard alun perin rajoitti kolmannen osapuolen turnausjärjestäjien toimintaa ja otti lajin T2-tason kokonaan omaan haltuunsa. Vastikään tehtyjen päätösten perusteella näyttää siltä, ettei vaikeaan tilanteeseen ole ainakaan vielä löydetty vastausta.

Lähde: Dan McHugh Kuvalähde: Activision Blizzard