SEURAA MEITÄ:
×

Overwatch

ETUSIVU / Overwatch
Overwatch Leaguen katsomisesta halutaan tehdä esteettömämpää  – Ratkaisuja kuulovammaisten avuksi?
  • Niko
    Nikkilä

Overwatch Leaguen katsomisesta halutaan tehdä esteettömämpää – Ratkaisuja kuulovammaisten avuksi?

julkaistu: 09.10.2020 18:00

Blizzardin Overwatch League lähti jo alusta alkaen tavoittelemaan yleisöä matalan kynnyksen taktiikalla; sen tavoitteena oli nousta NFL:n ja NBA:n tapaiseksi valtavirran liigaksi. Isoksi ongelmaksi on kuitenkin muodostunut se, kuinka vaativaa otteluiden katsominen voi pelistä tietämättömille olla. Nyt esiin on nostettu myös erilaisten vammaisryhmien ongelmat.

London Spitfire -liigajoukkueen faniklubin Hangar 9:n perustaja Cameron Akitt kommentoi aiemmin The Loudout -sivustolle, että Blizzard voisi hyödyntää viittomakielen tulkkia tai ammattilaiskääntäjien kirjoittamia tekstityksiä liigaotteluiden analyysiosioissa. Akitt on itse osittain kuulovammainen.

Blizzardin presidentti J. Allen Brack kommentoi tällä viikolla sivustolle, että asia on jo harkinnan alla, ja sitä yritetään selvittää. Brack asetti jo viime kesällä yhtiönlaajuisen tavoitteen, jonka myötä Blizzardista tulisi tulla esteettömämpi.

Overwatchin ohjaaja Jeff Kapplan kertoi samaisessa artikkelissa, että hänen tiiminsä oli tavannut jo aiemmin esteettömyysasiaan liittyen, mutta YouTube-lähetykset olivat jääneet heiltä huomiotta:

“Se [esteettömyys] on nyt kaikkien pelinkehittäjiemme merkittävä tavoite, josta välitämme paljon ja jota kohtaan meillä on intohimoa. En kuitenkaan ollut ajatellut YouTubea tai lähetystämme.”

YouTubella on jo käytössään automatisoitu äänestä-tekstiksi-palvelu, mutta Akitt kertoi artikkelissa, että se tulkitsee usein pelinsisäisen sanaston väärin. Kappan kommentoi ongelmaa sanomalla, että hän ja hänen tiiminsä tulevat selvittämään asiaa.

Overwatch on monella tapaa keskittynyt erilaisten vähemmistöryhmien edustamiseen. Sen hahmokaartiin kuuluu muun muassa amputoituja, seksuaalivähemmistöön kuuluvia, autismin spektriin kuuluvia, sekä eri etnisiin ryhmiin ja kansallisuuksiin kuuluvia hahmoja. Onkin siis helppo ymmärtää, miksi esteettömyyden ajaminen otetaan kehittäjätiimin osalta vastaan vakavasti. Aiemmin peli on esimerkiksi pyrkinyt pelaajapalautten pohjalta hiomaan värisokeus-asetuksiaan mahdollisimman tehokkaiksi.

Lähde: The Loadout Kuvalähde: Blizzard