SEURAA MEITÄ:
×

Overwatch

ETUSIVU / Overwatch
“Naurettavaa riistoa!” – Overwatchin taidekilpailu suututti fanit
  • Aleksi
    Majander

“Naurettavaa riistoa!” – Overwatchin taidekilpailu suututti fanit

julkaistu: 08.04.2022 18:00

Kohusta kohuun seilaava pelijätti Activision-Blizzard on jälleen kerran tapetilla, tällä kertaa riistoksi kutsutun taidekilpailun takia. Yhtiö päätti juhlistaa alkavaa Overwatch League -kilpakautta julkaisemalla fanitaidekilpailun, josta viisi voittajaa kuittaa 500 dollarin kokoisen palkinnon ja saa työnsä näkyville peliin.

Varsin vaatimattoman palkintopotin lisäksi tarkkasilmäisimmät fanit huomasivat kilpailun säännöissä pykälän, jonka mukaan osallistujat luovuttavat töittensä kaikki oikeudet Blizzardille. Pahimmassa tapauksessa siis työ saattaa päätyä peliin ilman, että sen tekijä näkee penniäkään.

Taidekilpailuiden käyttäminen käytännössä ilmaisena työvoimana ei ole mikään uusi ilmiö kulttuurialalla, mutta niiden ongelmista on vihdoin alettu puhua ääneen. Blizzardille tilanne on kiusallinen, sillä viimeaikaiset skandaalit ovat ryvettäneet yhtiön maineen valmiiksi pohjamutiin.

Kova kritiikki sai yhtiön nopeasti ilmoittamaan, että se ei aio käyttää mitään kilpailuun lähetettyjä töitä pelin sisällä myytäviin esineisiin ja aikoo jatkossa toimia paremmin tuodakseen artisteja esiin. Kritiikistä huolimatta kilpailu jatkuu aina 13.4. asti alkuperäisillä palkinnoilla.

Huomattavaa kuitenkin on, että ilmoituksesta huolimatta kilpailun virallisten sääntöjen mukaan osallistujat antavat yhä kaikki työnsä oikeudet Blizzardille. Töitä yhtiö voi käyttää sääntöjen mukaan kotisivuillaan, eri alustoillaan ja sosiaalisessa mediassa seuraavan kahden vuoden ajan mainostamistarkoituksessa ilman erillistä korvausta.

Kuvalähde: Overwatch League

Luetuimmat nyt