SEURAA MEITÄ:
×

Overwatch

ETUSIVU / Overwatch
Miljoonaliigan tähtijoukkue irtisanoitui – Huhuja rahahäikästä ja muista ongelmista
  • Niko
    Nikkilä

Miljoonaliigan tähtijoukkue irtisanoitui – Huhuja rahahäikästä ja muista ongelmista

julkaistu: 07.05.2020 16:00

Overwatch Leaguen liigajoukkue Vancouver Titans ilmoitti eilen, että sen kaikki pelaajat ja valmennushenkilöstö ovat irtisanoutuneet yhteisymmärryksessä organisaation kanssa. Poikkeuksenä tälle on Chan Hyeong “Fissure” Baek, jonka joukkue erotti. Huhut kokoonpanon irtisanomisesta ehtivät kiertää fanien keskuudessa jo useita päiviä ennen virallista tiedotetta.

Titans kuului viime kaudella liigan kärkeen ja kuittasi finaalissa hopeaa hävittyään San Francisco Shockille 4-0. Titans palkittiin suorituksestaan 600 000 dollarilla. Tällä kaudella menestys on ollut maltillisempaa ja joukkue seisoo sarjataulukon keskivälissä sijalla 11, mutta huomionarvoista on että se on pelannut kauden aikana vasta neljä ottelua.

Organisaatio kertoi päätöksen syntyneen ongelmista, jotka saivat alkunsa, kun joukkue siirrettiin tämänhetkisen koronapandemian myötä Etelä-Koreaan.

“Aikaeron vuoksi hallinnolla ja kotiyleisöllä oli vaikeuksia saada yhteyttä joukkueeseen ja kotona pelaamisesta johtuneet tekniset vaikeudet hankaloittivat tilannetta entisestään”, organisaation tiedotteessa sanottiin.

Tästä syystä joukkue päätettiin siirtää takaisin Kanadaan ja nykyisille pelaajille pyrittäisiin etsimään uudet kodit.

Kotakun lähteiden mukaan joukkueella oli kuitenkin useita ongelmia, jotka aiheuttivat syvää närää pelaajien keskuudessa. Esimerkiksi pelaajien sopimuksia ei uudelleenneuvoteltu menestyksekkään kauden jälkeen, vaan organisaatio teki kalliin hankinnan Chan Hyeong “Fissure” Baekin ja JeHong “RyuJeHong” Yu oston muodossa.

Muihin ongelmiin kuuluivat myöhäiset palkkionmaksut, vaatimattomat asumistilat, olematon apu asunnon hakemiseen äkillisen Koreaan muuton yhteydessä sekä kommunikaatio-ongelmat, joiden vuoksi yhteen avainhenkilöön ei saatu yhteyttä kuukauteen.

Pelaajat olivat niin tyytymättömiä, että he suunnittelivat kieltäytyvänsä pelaamasta. Varmuutta tapahtumien kulusta ei kuitenkaan ole, sillä toinen lähde on sittemmin kieltänyt osan Kotakun julkaisemista väittämistä.

Vancouver Titans pelaa seuraavan ottelunsa sunnuntaina 10.5. Washington Justicea vastaan, mutta ei ole vielä julkaissut tietoa uudesta kokoonpanostaan. ESPN:n lähteiden mukaan organisaatio tulee kuitenkin rekrytoimaan osan Pohjois-Amerikkalaisen Second Wind -joukkueen pelaajista.

Lähde: Vancouver Titans Kuvalähde: Blizzard