SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Overwatch-ohjaaja paljasti suurimman katumuksensa pelin suhteen
  • Niko
    Nikkilä

Overwatch-ohjaaja paljasti suurimman katumuksensa pelin suhteen

julkaistu: 01.08.2020 08:43

Overwatchin kehittäjätiimi rantautui eilen Redditin Overwatch-palstalla vastatakseen fanien esittämiin kysymyksiin. Kyseessä oli harvinainen tilaisuus saada vastauksia suoraan niiden alkulähteeltä, ja mietteitä pelin kulissien takana jaettiinkin varsin vapaasti.

Kenties kiinnostavampana paljastuksena voidaan pitää pelin ohjaajan Jeff Kaplanin mielipidettä siitä, mitä hän katuu pelin suunnittelupäätöksistä eniten. Kaplan kertoi, että hän toivoo joskus jatkaneensa pelin Offense ja Defense -kategorioita yhtenäisen Damage-kategorian sijasta. Lisäksi Kaplan mietti mahdollisuutta, jossa Defense-hahmoja voisi pelata vain puolustaessa ja Offense-hahmoja vain hyökätessä.

“Tiedän että idea saattaa kuulostaa hullulta ja tyhmältä, mutta minusta se olisi antanut meille mahdollisuuden pistää “kaiken peliin” joidenkin niche-hahmojen kuten Torbjörnin, Symmetran ja Bastionin kanssa. Suurin osa näiden sankareiden tasapainottamisen ongelmista johtuu pelaajien odotuksista, joiden mukaan niiden tulisi olla käytettävissä kaikissa tilanteissa. Tämä ei sovi alkuperäiseen visioomme pelistä”, Kapplan selitti.

Kapplan vastasi myös kysymykseen pelin “power creepista”, eli vahinkomäärän jatkuvasta kasvamisesta. Kaplanin mukaan aiheesta keskustelu on hyvää, mutta muuttuu internet-yhteisössä nopeasti sekavaksi. Kaplan kuitenkin myönsi, että hän haluaisi nähdä pelissä vähemmän kilpiä ja ohjata sitä enemmän FPS-suuntaan MOBA-vaikutteiden sijasta.

Kyselytilaisuudessa pohdittiin lisäksi mm. tankkien asemaa pelissä, joiden suosio on niiden elintärkeydestä huolimatta varsin alhainen. Overwatchin johtava hahmosuunnittelija Geoff Goodman kertoi, että tiimi on kokeillut tankkien muuttamista agressiivisemmiksi, pois suojelevasta roolista kohti jotain aggressiivisempaa. Esimerkkinä toimi Reinheardtin muuttaminen enemmän Roadhogin kaltaiseksi.

Voit lukea lisää kysymyksiä ja vastauksia täältä.

Lähde: Reddit Kuvalähde: Overwatch