SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Overwatch-maajoukkueen komitea valittu – Matka kohti MM-kisoja alkaa
  • Jere
    "SPY3R"
    Vanhala

Overwatch-maajoukkueen komitea valittu – Matka kohti MM-kisoja alkaa

julkaistu: 14.06.2019 21:08

Viimeisen kuukauden aikana Overwatchin pelaajat ovat saaneet äänestää omia suosikkiehdokkaitaan Suomen Overwatch-maajoukkueen komiteahenkilöiksi.

Kyseiset henkilöt pääsisivät rakentamaan Suomelle kivenkovan joukkueen, joka taistelisi Suomen maineesta ja kunniasta BlizzConin yhteydessä pidettävissä Overwatchin MM-kisoissa marraskuun alussa.

Jaossa olivat paikat joukkueen manageriksi ja yhteisövastaavaksi. Tarpeeksi kovatasoiset pelaajat saivat myös äänestää  haluamaansa päävalmentajaa.

Kilpailu näistä komiteapaikoista on ollut hyvinkin kiivasta ja saanut paljon näkyvyyttä Twitterissä #esportsfi-henkilöiden, joko mainostaessa omaa ehdokkuuttaan tai ilmoittaessaan tukevansa tietyn henkilön valintaa.

Nyt tulokset ja täten myös Suomen maajoukkueen taustahenkilöt vuosimallia 2019 on julkistettu. Kohti MM-kisoja ja Amerikan mannerta lähdetään heidän kanssaan:

General Managerin eli pomon paikalle hyppää Topias “Kuhnu” Rantala, jolta löytyy rautaista kokemusta niin Suomen elektronisen urheilun liiton hallituksesta kuin myös osallisuudesta Trailblazersiin ja Team Nemesikseen.

Päävalmentajan tahtipuikon itselleen nappaa Joni “Seita” Paavola, joka tunnetaan kenties paremmin Overwatch Leaguessa pelaavan Paris Eternal -joukkueen strategisena valmentajana.

Yhteisövastaavana tämän vuotisessa MM-joukkueessa toimii NYYRIKKI esportsin Eero “Rockett_GG” Salmi. 

Seuraavaksi komitean tehtävänä on seuraavan kuukauden aikana rakentaa suomalaisista OW-taitureista timanttisen kova joukkue.

Haastattelimme lyhyesti komitean johtoon valittua Kuhnua ja kyselimme häneltä tuoreet fiilikset komiteasta ja tulevasta MM-koitoksesta:

P:  Millä fiiliksin lähdette rakentamaan joukkuetta MM-kisoihin?

K: Komitean kanssa lähdetään luottavaisin mielin rakentamaan joukkuetta. Meillä on todella kokenut päävalmentaja mukana, kenen avulla varmasti saamme parhaimman mahdollisen rosterin kasattua.

P: Mitä odotuksia joukkueen kasaamiseen tai itse MM-reissuun kohdistuu?

K: Uskon, että maajoukkueessa tulee tapahtumaan pientä ikäpolven muutosta ja lopullisessa 7-man rosterissa nähdään pelaajia, ketkä eivät ole aikaisemmin mukana MM-kisoissa olleet. Viime vuodelta vielä monella on varmasti tuoreessa muistissa tappio puolivälierissä Kiinaa vastaan, ja tänä vuonna ehdottomasti tavoitellaan sitä kaikkein kirkkainta sijoitusta.

Jäämme innolla odottamaan uutisia tulevasta joukkueesta ja seuraamaan kuinka Suomen maajoukkueelle käy.

Kansikuva: Overwatch.com