SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Overwatch-kehittäjä Geoff Goodman kommentoi pelin tulevaisuutta
  • Atte
    Leppänen

Overwatch-kehittäjä Geoff Goodman kommentoi pelin tulevaisuutta

julkaistu: 08.12.2018 19:35

Streamaaja Jonathan ‘Reinforce’ Larsson sai tilaisuuden jututtaa Overwatch-kehittäjä Geoff Goodmania, joka on päävastussa pelin hahmojen ja tasapainon kehittämisestä. Keskustelussa otettiin paljon kantaa pelin metaan ja tuleviin uudistuksiin. Haastattelun voit katsoa kokonaisuudessaan Reinforcen omalta Twitch-kanavalta.

Goodman myönsi, että peli on lähitulevaisuudessa saamassa uuden support-hahmon. Hän ei ottanut kantaa, onko seurvaava, eli kolmaskymmenes Overwatch-hahmo support-luokkaa vai ei, mutta koska sekä tankeista, että supporteista on pelissä pulaa ja uusin, hiljattain julkaistu hahmo, Ashe on DPS-luokkaa, voidaan ainakin olettaa, että seuraava hahmo on mitä todennäköisimmin joko support- tai tank-luokkaa. Hahmoa tosin tuskin kannattaa odottaa julkaistavaksi ainakaan ihan äkkiä, sillä Blizzardilla on suunniteltu aikataulu julkaista kolme hahmoa vuodessa. Koska hahmoja voidaan odottaa ilmestyviksi noin neljän kuukauden välein ja koska Ashe ilmestyi vasta marraskuussa, voidaan seuraavan hahmojulkaisun ajankohdaksi arvioida kevään 2019.

Myös D.Vasta puhuttiin paljon. Hahmo on ollut huippusuosittu pelin alkuajoista lähtien ja nykyään D.Vaa näkeekin korkean tason kisoissa lähes jokaisessa matsissa. D.Vaa ei nähdä mitenkään erityisen ylivoimaisena, mutta hahmon monipuolisuus tekee siitä sopivan kartalla kuin kartalla ja melkein minkälaisessa kokoonpanossa tahansa. D.Van tärkein ominaisuus lienee defense matrix, joka voi estää pelin monia ultimateja, kuten esimerkiksi Zaryan graviton surgen tai Hanzon dragonstriken. Defense matrix koki suuren nerfauksen viime vuonna, jolloin sen kesto laskettiin puoleen entisestä. D.Vaa on kuitenkin hankala lähteä nerfaamaan sen koommin, sillä hahmo vaikuttaisi toimivan eri tavoin eritasoisissa peleissä. Yhtenä ratkaisuna ehdotettiin, että peliin voitaisiin lisätä D.Vaa paremmin counteroivia hahmoja, sillä Symmetran, Mein ja Zaryan kaltaiset hahmot, jotka eivät ammu heitteitä tai luoteja, voivat läpäistä D.Van defense matrixin.

Haastattelussa oli puhetta myös “hero ban” -systeemistä, joka on tuttu MOBA-pelien maailmasta. Hero bannilla joukkueet saavat valita vihollisjoukkueeltaan yhden tai useamman hahmon, joka menee kieltoon pelin ajaksi. Kyseinen ominaisuus voisi tasapainottaa peliä ja estää ns. “one trick” -pelaajien dominointia tietyissä mapeissa tai kokoonpanoissa. Kehittäjä Goodman ei kuitenkaan näe tätä toimivana ratkaisuna ainakaan vielä, kun Overwatchissa on kolmisenkymmentä hahmoa.

Kuva: Play Overwatch