SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Overwatch Contendersiin tulossa muutoksia 2019 – Pelaajat huolissaan
  • Atte
    Leppänen

Overwatch Contendersiin tulossa muutoksia 2019 – Pelaajat huolissaan

julkaistu: 31.10.2018 18:22

Overwatch Contenders on major-tasoinen, Blizzardin järjestämä Overwatch-turnaus, jonka tarkoituksena on toimia eräänlaisena kykyjenetsintäkilpailuna tuleville pelaajatähdille, joiden taidot eivät vielä ihan riitä Overwatch League -tasoille. Overwatch Contendersia pelataan seitsemällä eri alueella, jotka ovat Eurooppa, Pohjois-Amerikka, Etelä-Amerikka, Tyynimeri, Korea, Kiina ja Australia.

Vuonna 2019 Blizzard kuitenkin aikoo karsia Contenders -turnausten kausien määrää kolmesta kahteen, mutta tehdä kahdesta kaudesta hieman pidempiä. Osallistuvien joukkueiden määrää tullaan myös karsimaan kahdestatoista joukkueesta kahdeksaan kultakin alueelta, poislukien Pohjois-Amerikassa, josta tulee edelleen kaksitoista joukkuetta, mutta alue jaetaan nyt itään ja länteen. Blizzardin mukaan tämä muutos tuo turnaukseen kovemman tason. Kaikki Overwatch League Academy -joukkueet, jotka eivät tällä hetkellä pelaa Contendersissa tullaan myös kutsumaan ensi vuoden ensimmäiselle kaudelle. Myös muita huippujoukkueita tullaan kutsumaan turnaukseen, jos paikkoja on jäljellä.

Blizzardin sanojen mukaan myös palkintojen summia ja maksuja tullaan muuttamaan siten, että parhaimmat joukkueet hyötyvät enemmän. Vaikka vielä ei ole täyttä varmuutta siitä, mitä tämä tarkalleen ottaen tarkoittaa, ovat useat pelaajat jo huolestuneet muutoksen johtavan kotoperäisten sijoittajien katoon, mikä olisi huonoja uutisia joukueille, joilla ei ole muuta tulonlähdettä. Myös mahdollinen offline-finaalien puute on herättänyt paljon keskustelua, sillä Overwatch Contendersin tarjoama LAN-kokemus nähdään pelaajille korvaamattoman arvokkaana.

Virallisen tiedotteen ja tarkempaa informaatiota ensi vuoden Overwatch Contenderista löydät Blizzardin viralliselta sivulta.