SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Aleksander Ovechkin
  • Toimitus

Ovechkinille jo toinen hattu tällä viikolla – kasvatti maalisaldonsa 28:een!

julkaistu: 15.12.2018 07:12

Yön NHL-kierroksen kahdeksasta ottelusta peräti kuusi peliä ei ratkennut varsinaisella peliajalla.

Suomalaisista yön kierroksella onnistuivat maalaamaan Carolinan Sebastian Aho (2+2) ja Teuvo Teräväinen (1+2) sekä Winnipegin Patrik Laine.

Aho on kerännyt 31 pelissä kaikkiaan 33 (11+22) pistettä, Teräväinen 31 pelissä 24 (6+18) pistettä sekä maalitilaston kakkosena oleva Laine 32 pelissä 29 (23+6) pistettä.

Coloradon Mikko Rantanen syötti yhden maalin ja säilytti pistepörssin kärkipaikan 53 (13+40) pisteellään.

Mikko Koskinen oli joukkueensa ykköstähti 23 torjunnallaan Edmontonin kaataessa Philadelphian 4-1 Rogers Placessa. Koskinen ei ole hävinnyt kotiluolassaan vielä kertaakaan tällä kaudella. Suomalainen on startannut kotipelit muikealla saldolla 7-0-0, mikä on Oilers-veskarien ehdotonta eliittiä 30:een vuoteen sitten Bill Ranfordin päivien.

Carolina ei pystynyt säilyttämään kolmen maalin johtoaan PNC Arenalla, Raleighissa Washingtonia vastaan, vaikka pitkään vaikutti siltä, ettei sitä haitannut Tom Wilsonin ja T.J. Oshien paluut isäntien laittaessa heti alusta asti isomman vaihteen päälle.

Hurrikaani riehui jo ottelun avausminuutilla, kun Jordan Martinook vei Carolinan johtoon Ahon passista.

Maalitilastoa johtavan Aleksander Ovechkinin kuitti tuli tutuksi tulleella one-timerilla jo viidennellä minuutilla ja peli oli tasan.

Carolinan Dougie Hamiltonin istuessa korkeasta mailasta tuomittua jäähyä, iski isännät alivoimalla. Teräväinen ja Aho pääsivät kahdella nollaa vastaan karkumatkalle ja edellisen syötöstä Aho ei erehtynyt.

Toisen erän neljäs minuutti ja Ovechkin otti jäähyn kiinnipitämisestä. Capsin ja änärin maalitykki katselin boksissa aitiopaikalta, kun Ahon yön toinen, onetimerilla tehty nyytti oli jo verkossa. Justin Faulk ja Teräväinen alustivat osuman.

Wilsonin otettua jäähyn oli toisen suomalainen vuoro onnistua ylivoimalla. Teräväinen sai maalin takaa passin 18-vuotiaalta Andrei Svechnikovilta Ahon oltua toisena syöttäjänä ja Carolina oli ottanut ratkaisevantuntuisen 4-1 johdon!

Caps kuitenkin nousi kolmen maalin takaa viidessä minuutissa ja 42 sekunnissa tasoihin!

Wilsonin 2-4 kavennusta seurasi Ovechkinin illan toinen maali. Travis Boyd ohjasi puolestaan John Carlsonin vedon maaliin ja pelin tasoihin. Boyd on osunut nyt kolmessa peräkkäisessä pelissä.

Ovechkinin toista maalia edelsi Hamiltoniin kohdistunut kiekottoman pelaajan härski estäminen Capsin Jonas Siegenthalerin toimesta, mikä jäi tuomareilta tyystin huomaamatta ja Hurrikaani-piiskuria Rod Brind’Amouria sapetti kuin pientä oravaa. Tällaisia tilanteita et voi haastaa, joten ymmärtäähän tuon, kun tuomarivirhe oli niin päivänselvä.

Päätöserässä Ovechkin iski one-timerilla hattutempun, mikä oli venäläiselle uran 22:s ja viikon toinen hattu. Edellinen syntyi tiistaina Capsin höykyttäessä Wingsejä 6-2. Hyökkääjälle maali oli kauden 28:s. Ovechkin on ampunut urallaan 237 yv-maalia.

Justin Williams toi vielä ylivoimalla isännät tasoihin Braden Holtbyn seikkaillessa maalinsa takana ja syötettyä limpun suoraan Williamsin lapaan. Carolinan maaleista kolme syntyi ylivoimalla, mikä oli ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun Hurrikaanit tekee vähintään kolme ylivoimamaalia yhdessä ottelussa.

Jatkoajalla ei maaleja nähty, vaikka Ahollakin oli paikkoja, mistä olisi ollut tilaisuuksia ampua hattu. Voittolaukauskisassa Caps vei pidemmän korren kuudensien vetäjien kohdalla, missä Jakub Vrana onnistui ohittamaan Scott Darlingin ja Brock McGinn ei puolestaan onnistunut omassaan.

 

Yön kierros:

New Jersey – Vegas 5-4 ja (N: Vatanen 0+1)

NY Rangers – Arizona 3-4 ja

Pittsburgh – Boston 5-3

Carolina – Washington 5-6 vl (C: Aho 2+2, Teräväinen 1+2)

Detroit – Ottawa 2-4

St. Louis – Colorado 4-3 ja (C: Rantanen 0+1)

Chicago – Winnipeg 3-4 ja (W: Laine 1+0)

Edmonton – Philadelphia 4-1 (E: Koskinen 31/32 torjuntaa)