SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Ovatko CS-ottelut liian pitkiä? — CS:GO-legendoilla yksinkertainen ratkaisu
  • Juuso
    Syngelmä

Ovatko CS-ottelut liian pitkiä? — CS:GO-legendoilla yksinkertainen ratkaisu

julkaistu: 19.07.2021 09:45

Counter-Strike -historian parhaaksi joukkueeksi tituleeratun Astraliksen kaksikko Andreas “Xyp9x” Højsleth ja Lukas “gla1ve” Rossander ovat jakaneet näkemyksiään otteluiden pituudesta ja kuormittavuudesta.

Xyp9x nostaa esille myöhään yöllä pelatut ottelut, joiden johdosta useat pelaajat kärsivät toisinaan univajeesta ja tätä myötä palavat loppuun.

“Ottelun päättyminen puoli kolmelta yöllä ei ole kovin hyvä juttu. Ottelut voitaisiin alottaa aiemmin. Ottelupäivä voitaisiin aloittaa vaikkapa klo 11 aamupäivällä. Jokaiselle ottelulle voitaisiin antaa enemmän aikaa, niin ei tarvitsisi venyä ja antaa seuraavan ottelun odotuttaa itseään. Ehkä näin ottelut oltaisiin pelattu keskiyöhön mennessä.

Sekä Xyp9x että gla1ve ovat kärsineet uupumuksesta ammattipelaamisen parissa.

“Nykyisellä otteluformaatilla on kyllä mahdollista tehdä muutoksia oikeaan suuntaan. Pelaajilla virtaa paljon adrenaliinia kehossa vielä ottelun jälkeenkin, joten yöotteluita pelaavat pelaajat eivät saa välttämättä unta ennen aamuviittä. Ja juuri tämä johtaa uupumukseen.”

Gla1ve yhtyi joukkuetoverinsa sanomaan ja totesi, että CS-ottelut ovat myös katsojien kannalta aivan liian pitkiä. Monelta katoaa mielenkiintoa ottelua kohtaan jo hyvissä ajoin ennen loppua.

“Aikalisiä ei mielestäni voi muuttaa, sillä ne ovat tärkeitä (taktisia) taukoja pelaajille. Jotain muuta voidaan muuttaa. Sitä tulisi mielestäni harkita vakavasti. Haluaisin olla tämän asian ja muutosten edelläkävijä, jonkinlainen johtohahmo, mutta urani kärsisi siitä liikaa. Siksi en näe itseäni tuollaisessa asemassa. En tiedä kenestä muutoksen on lopulta lähdettävä. Valvesta, turnausjärjestäjistä vai joukkueenjohtajista. Jonkun on otettava vastuuta ja aloitettava muutos. Emme voi olettaa, että ihmiset katsovat yhtä CS-ottelua 5 tuntia putkeen.”

Lähde: HLTV

Kuva: AstralisCS

Tuoreimmat uutiset: