SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Onko CS:GO saamassa uuden parhaimman joukkueen aikakauden? – Natus Vincere on voittanut alkuvuonna jokaisen turnauksensa
  • Sauli
    Rautiainen

Onko CS:GO saamassa uuden parhaimman joukkueen aikakauden? – Natus Vincere on voittanut alkuvuonna jokaisen turnauksensa

julkaistu: 22.02.2021 15:08

Natus Vincere laatoittaa paraikaa tietänsä kevätkauden parhaaksi CS-joukkueeksi. Joukkue karsiutui viime viikonloppuna kevään tärkeimmän turnauksen IEM Katowicen pudotuspeleihin; turnauksen, jonka he voittivat viime vuonna. Onkin hyvä hetki käydä läpi miten joukkueen alkuvuosi on mennyt.

Ennen Katowicen alkuerien viimeistä kierrosta CS:GO Reddit-sivulla tuotiin kuvankaappauksen avulla ytimekkäästi esille, kuinka mestarillisesti joukkue tällä hetkellä pelaa. Navilla oli käynnissä kymmenen “paras kolmesta” -sarjan voittoputki, joka katkesi vasta, kun he kokivat sunnuntaina tappio Liquidia vastaan.

Voittoputki on kantanut turnauksissa hedelmää. Blast Premier Global Final tammikuun lopulla päättyi itäeurooppalaisen joukkueen voitonjuhliin, kuten myös Blast Premier Spring Groups helmikuun alussa. Navi on päihittänyt kaikki maailman parhaimmat joukkueet lähes ilman poikkeuksia koko alkuvuoden ajan.

Viimeisenä silauksena Navi nousi viime viikolla tanskalaisen Astraliksen ohitse HLTV:n maailmanlistan sijalle numero 1.

Navin menestyksen selittää monet tekijät. Joukkueen pääasiallinen viisikko viettää nyt vuosipäiväänsä yhdessä, sillä Ilya “Perfecto” Zalutskiy signeerattiin joukkueeseen viime vuoden helmikuussa. Strategiat ovat siis ehtineet jo kunnolla muhia. Lisäksi joukkueen tehokaksikko Denis “electronic” Sharipov ja Aleksandr “S1mple” Kostyliev pelaavat molemmat uskomatonta alkuvuotta 1.12 ja 1.37 ratingeillaan, joilla yksinään mikä tahansa joukkue haastaisi kenet tahansa.

Koronavirustilanteen vuoksi CS:GO turnaukset on pelattu pian vuoden ajana internetin välityksellä. Tämä voi osaltaan vaikuttaa joukkueiden menestykseen sekä CS:GO turnausten yllätyksellisyyteen, kun pelejä ei pelatakaan paikan päällä LAN-muodossa. Nyt tuoreimpana ilmiönä itäeurooppalaiset joukkueet ovat olleet vahvoja. Pelkästään IEM Katowicessa Navin lisäksi pudotuspeleihin karsiutuivat Virtus.Pro, Spirit ja Gambit.

Navin voittoputken jatkumista voi jännittää ensi perjantaina, kun joukkue pelaa IEM Katowicen puolivälierissä.

Kuva: S1mple