SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Onko CS:GO-joukkue OG liemessä? Kapteeni kadoksissa, flameZ lähdössä pois, AWP-pelaaja jättää turnauksen väliin…
  • Toimitus

Onko CS:GO-joukkue OG liemessä? Kapteeni kadoksissa, flameZ lähdössä pois, AWP-pelaaja jättää turnauksen väliin…

julkaistu: 25.05.2023 11:16

Dota 2 -menestyksestään tuttu esportsorganisaatio OG laajensi CS:GO:n pariin ryminällä vuoden 2019 lopulla, tehden sopimukset eurooppalaistähtien, kuten Aleksi “Aleksib” Virolaisen ja Nathan “NBK” Schmittin, ja tulevaisuuden lupausten kanssa.

Myrkkymurattia isojen odotuksien joukkueelle seuraavan kahden vuoden aikana oli globaali koronapandemia, jonka vuoksi tiimi ei päässyt pelaamaan laneilla juuri lainkaan, kaikki pelit siirtyivät nettiin. Turnauskalenterin ja matkailun taas normalisoituessa vuoden 2021 lopulla ja vuoden 2022 alussa, OG:n kokoonpano oli jo hyvää vauhtia menossa uusiksi.

Ensimmäinen OG:n kokoonpano, Valde, ISSAA, Aleksib, Mantuu, NBK (KUVA: OG)

 

Aleksib vaihdettiin G2:n kapteenin Nemanja “nexa” Isakovicin kanssa päikseen. Vuonna 2022 pian mukaan tulivat nuoret Maciej “F1KU” Miklas ja Adam “NEOFRAG” Zouhar. OG:n alkuperäisen kokoonpanon viimeisen jäsenen Mateusz “mantuu” Wilczewskin taru joukkueessa päättyi sairastumiseen vuosi sitten toukukuussa. Mantuu sairasti yhden turnauksen, ja sen aikana tähtipelaaja Abdul “degster” Gasanov paikkasi häntä niin hyvin, että tästä tuli pysyvä osa kokoonpanoa. Mantuu ei ole vieläkään löytänyt uutta joukkuetta.

Aiemmin mainittujen lisäksi kokoonpanon kruunasi tähtipelaaja Shahar “flameZ” Shushan. OG:lla vaikutti olevan vihdoin kokoonpano, joka pystyisi lunastamaan odotukset menestyksestä.

Global Esports Tour Dubai 2022 ja BLAST Premier Spring Final 2022 päättyivät molemmat peräkkäisiin pronssisijoihin. Syksyllä joukkue nousi vihdoin ensimmäistä kertaa majoreille organisaation historiassa, IEM Rion portit aukenivat siinä missä Antwerpen ja Tukholma jäivät haaveiksi. Vielä jouluna joukkue pelasi miljoonan dollarin BLAST Premier World Final 2022 -turnauksessa, jonne pääsi mukaan vain kahdeksan vuoden parasta tai eniten pisteitä kerännyttä joukkuetta.

Nousujohteiset tulokset eivät silti vieläkään riittäneet lyömään OG:ta läpi maailman eliittijoukkueiden joukkoon. OG oli ja on edelleen maailman rankingissa tasaisesti 10–20 joukossa, aina välillä ponnahtaen hetkellisesti parhaimmillaan kahdeksaan.

Tämän vuoden alussa muutoksia alkoi jälleen tapahtumaan, mutta nyt hieman eri tavalla kuin aiemmin.

Helmikuun puolessavälissä nexa ilmoitti siirtyvänsä ennaltamäärittelemättömän pituiselle tauolle henkilökohtaisista syistä. Paikkaamaan saapui tanskalaispelaaja Nikolaj “niko” Kristensen, joka pelasi OG:n paidassa aiemmin vuosina 2021–2022. Hänelle IGL-rooli oli uusi tuttavuus. Nexan piti palata viimeistään heti majoreiden jälkeen, mutta eurooppalaisesta tähtikapteenista ei ole kuultu mitään nyt yli kolmeen kuukauteen.

OG onnistui kapteenin puuttumisesta huolimatta etenemään Pariisin majoreille. Suljetuissa RMR-karsinnoissa tippuminen oli lähellä, kun suomalaisjoukkue JANO vei “paras yhdestä” -ottelun jatkoajalle.

Majorit päättyivät pudotuspelijoukkueiden puolesta viime viikonloppuna mutta OG:n osalta jo paljon aikaisemmin, sillä tiimi jäi turnauksen lähes hännänhuipuksi. Majoreiden jälkeen huhut OG:n kokoonpanon tulevaisuudesta ovat alkaneet kiihtymään.

Ensin AWP-pelaaja Abdul “Degster” Gasanovin ilmoitettiin jäävän loman vuoksi osasta tulevia turnauksia pois. Paikkaamaan saapui Eurooppa-CS:n kuuma nimi Iulian “regali” Harjau.

Sen jälkeen eri lähteet kuten Blix.gg uutisoi ainakin nikon ja flameZin, mahdollisesti muidenkin kuten NEOFRAGIN, olevan kokoonpanosta ulkona. Etenkin flameZin lähtö kertoisi enemmän budjetillisista kuin pelillisistä syistä, sillä israelilaisnuorukainen on erinomainen rifle-pelaaja. Blix kertookin tilanteen liittyvän eritoten organisaation ja pelaajan välisen sopimuksen umpeutumiseen ja uuden tekemisen vaikeuteen.

Twitterissä käyttäjä Scoobster spekuloi sillä, että OG olisi uudistumassa Degsterin ja f1kun ympärille. Huhuja on myös siitä, että organisaatio lähtisi koko Counter-Strikesta pois, jota voisi tukea myös tieto flameZin uuden sopimuksen kariutumisesta, mutta se lienee epätodennäköistä jo siksi, että Counter-Strike 2 -videopeli uusine mahdollisuuksineen on aivan oven takana.

OG pelaa nyt CCT South Europe Series 4 ja IEM Dallas 2023 -turnauksia kesäkuun alkuun asti. Sen jälkeen saadaan varmasti lisätietoa kokoonpanon tulevaisuudesta.

Kuva: OG