SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Sebastian Aho
  • Toimitus

Omat koirat purivat PNC Arenassa neljästi!

julkaistu: 04.02.2019 00:27

NHL:ssä pelattiin sunnuntaina vain kolme ottelua Super Bowlin takia. Yksi taalajäiden suomalaissankareista oli Bostonin Tuukka Rask, joka otti uransa 253.nnen voittonsa Bruinsissa tehden seurahistoriaa!

 

Carolina – Calgary 3-4

Carolina siirtyi upealla maalilla johtoon, kun Sebastian Aho katkaisi vieraiden puolustusalueella kulmasta lähteneen T.J. Brodien syötönavauksen David Rittichin maalin edessä pistäen lätyn välittömästi Micheal Ferlandille, joka jatkoi sen maalinkulmalle hakeutuneelle Teuvo Teräväiselle ja limppu oli ensi kertaa uunissa. Aikarauta näytti neljää minuuttia pelatuksi.

Flames kuittasi Nino Niederreiterin ottaman jäähyn aikana pelin tasoihin ylivoimalla, kun ”oma koira” puri Elias Lindholmin ohjattua maalin edestä kiekon ohi Petr Mrazekin. Ruotsalainen kasvatti maalillaan pisteputkensa kymmenen ottelun mittaiseksi.

Mrazek piti kotijoukkuetta pystyssä Flamesin kolmannen ylivoimapelin aikana, missä Hurrikaanit olivat sellaisessa pyörityksessä, ettei vähän aikaan sellaista olla nähty.

Derek Roy oli sitten seuraava ”oma koira”, jonka vuoro oli haukata isäntiä. Roy iski Calgaryn 2-1 -johtomaalin vanhanaikaisella.

Calgary siirtyi seuraavaksi jo kahden maalin johtoon vieraiden iskettyä jo 16.nnen alivoimamaalin, millä Flames johtaa määrässä koko liigaa Garnet Hathaway.

Illan kolmas ”oma koira” oli Dougie Hamilton, joka kavensi Carolinalle pelin 2-3:een ja toisti parin viikontakaisen temppunsa puolustajan osuttua siis molemmissa peleissä maalaamaan ex-seuraansa vastaan.

Kolmas erä alkoi sähäkkäästi ja Carolina oli iskeä pelin tasoihin jo toisella minuutilla. Rittich vieraiden maalissa torjui kuitenkin ottelun parhaimman torjuntansa, kun Aho petasi 2vs1 -ylivoimahyökkäyksessä paikan Justin Williamsille, mutta ”varman maalin” tiellä oli vain tsekkiveskari.

Illan neljäs ”oma koira” Noah Hanifin täräytti Calgaryn 4-2 -johtomaalin, kun enää seitsemän minuuttia oli varsinaista peliaikaa pelaamatta. Sam Bennettin ja James Nealin pohjustamaa osumaa tarkasteltiin videolta pitkään Mrazekin mahdollisen häirinnän takia, mutta osuma lopulta hyväksyttiin.

Aho petasi mainion paikan vielä Niederreiterille, mutta käkikellomaan laituri täräytti tolppaan.  

Aho onnistui kaventamaan 3-4:een Hurrikaanien pelatessa ilman veskaria. Aho voitti aloituksen vasemmalta P-pisteeltä ja pelasi lätyn takaisin itselleen Hamiltonin ja Ferlandin kautta ja iski pelivälineen one-timerilla sisään!

Carolinan kannalta enempää ei kuitenkaan maaleja nähty ja Calgary vei voitti toistamiseen Carolinan niukasti kahden viikon sisällä.

 

Montreal – Edmonton 4-3 ja

Bell Centressä ottivat yhteen kaksi eilen uurastanutta joukkuetta, kun seitsemän ottelun kotisarjansa kolmannessa pelissä eilen Devilsille 3-2 jatkoilla hävinnyt Canadiens kohtasi eilen Flyersille 5-4 jatkoilla Wells Fargo Centerissä hävinneen Oilersin.

Isännät siirtyivät johtoon heti pelin alussa, kun Canadiensin kapteeni Shea Weber iski ylivoimalla kauden kahdeksannen maalinsa vieraiden Matthew Benningin huitomisjäähyn aikana.

Oilersin kuitti tuli Habsin tultua juuri täysilukuiseksi Max Domin loikattua takaisin askiin jäähyboksista. Sakuhyökkääjä Leon Draisaitl lapioi tasoituksen Carey Pricen selän taakse Milan Lucicin ja Darnell Nursen esitöistä. Saksalaiselle maali oli jo kauden 27:s nyytti.

Canadiens oli avauserässä hallitsevampi osapuoli ja ilman Mikko Koskisen erinomaista peliä vieraiden tolppien välissä ei erätauolle olisi lähdetty tasatilanteessa.

Domi nappasi Jeff Petryn siniseltä laukoman irtokiekon päädystä ja pisti lätyn vanhanaikaisella  Oilersin auttamattomasti myöhässä olleen Koskisen vartioimaan pömpeliin.

Oilersin 2-2 -tasoitus syntyi ylivoimalla, kun Ryan Nugent-Hopkins näki maalinedusruuhkassa Connor McDavidin kirmaavan parempaan vetopaikkaan ja pari lätyn joukkueen ykkössentterille ja kiekko oli verkossa: McDavidille maali toisena peräkkäisenä päivänä!

Draisaitl iski seuraavaksi illan toisen maalinsa. Saksalaisen kauden 29:s maali syntyi ylivoimalla ja Oilers siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon! Maali oli tälle illalle Edmontonin toinen ylivoimamaali.

Jesperi Kotkaniemi toi Montrealin tasoihin vajaa seitsemän minuuttia ennen täyttä aikaa. Domi ja Tomas Tatar syöttivät suomalaisen kauden kahdeksannen maalin.

Jonathan Drouin ratkaisi jatkoajalla voiton Montrealille, purjehtimalla oman maalin takaa koko kentän läpi ja iskemällä ratkaisun Koskisen selän taakse. Edmonton hävisi näin kahtena iltana peräkkäin pelinsä jatkoilla.

 

Illan tulokset:

Washington – Boston 0-1 (B: Rask 24/24 torjuntaa)

Carolina – Calgary 3-4 (Car: Teräväinen 1+1, Aho 1+1)

Montreal – Edmonton 4-3 ja (E: Koskinen 23/27 torjuntaa)