SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Olympiakomitea julkisti esports-kilpailusarjan – yhteisö pettyi pelivalintoihin
  • Toimitus

Olympiakomitea julkisti esports-kilpailusarjan – yhteisö pettyi pelivalintoihin

julkaistu: 02.03.2023 00:17

Kansainvälinen olympiakomitea julkisti listan peleistä, joita tullaan pelaamaan Olympic Esports Series -tapahtumassa kesäkuussa. Valitut pelit saivat monet esports-vaikuttajat ja -pelaajat hämilleen.

Sen sijaan, että tapahtumassa pelattaisiin suosittuja esports-pelejä, kuten Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Dota 2 tai Rocket League, on mukaan valittu pelejä kuten Just Dance sekä virtuaalipurjehduspeli Virtual Regatta.

Valitut pelit edustavat perinteisistä, olympialaisissa vakiintuneista lajeista tehtyjä virtuaaliversioita. KOK:n julkaisun näet alta:

Twiitti sai nopeasti vastauksia eri esports-vaikuttajilta. Faze Clan -organisaation sometili teki viittauksen Nintendon Wii-pelilaitteen myydyimpään peliin, Wii Sportsiin. Frankie Ward piti julkaistua listaa todisteenä olympiakomitean kapeasta näkökulmasta suhteessa e-urheilualaan. Myös Suomen yhteisössä aihe herätti paljon keskustelua.

Kritiikistä voi olla montaa mieltä. Olympiakomitean näkökulmasta pelit ovat nimenomaan olympialajeista tehtyjä virtuaaliversioita, ja ajavat siten asiansa osana organisaation tapahtumakalenteria. Ehkä sanavalinta “esports” markkinoinnissa herättää väärän mielikuvan siitä, mitä kisoilta voisi odottaa.

Loppujen lopuksi on hyvä keskustella siitä, pitäisikö varsinaiset esports-pelit lisätä ennen pitkää olympialajien joukkoon. Miksi? Ja miten se pelaisi yhteen nykyisten esports-pelien turnauskalentereiden ja kulttuureiden kanssa?

Kuva: Just Dance / Ubisoft