SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Olympia-peli ‘hakkeroitiin’ vain kuukausia julkaisun jälkeen  – Pelaajat.com kysyi tekijältä miksi?
  • Aleksi
    Majander

Olympia-peli ‘hakkeroitiin’ vain kuukausia julkaisun jälkeen – Pelaajat.com kysyi tekijältä miksi?

julkaistu: 17.03.2023 16:42

Tic-Tac-Bow on yksi kymmenestä kilpapelistä, jotka valittiin Singaporen olympialaisiin. Kyseessä on jousiammuntaa mukaileva mobiilipeli, joka on julkaistu vain muutama viikko ennen kuin peli ilmoitettiin ‘viralliseksi olympialajiksi’.

Päällisin puolin normaali mobiilipeli keräsi alusta asti kritiikkiä mainosten ja lootboxien takia, mutta torstaina yksi pelaaja osoitti, että pelkästään olympialaisten nimellä kehitetty mobiilipeli ei tarjoa kilpa-alustaa joka olisi kaikille tasavertainen.

Tapahtuma sai alkunsa, kun kaikille pelaajille lähettiin viesti, joka näytti tulevan pelin kehittäjiltä. Viestissä kehoitettiin pelaamaan pelin “Launch Eventtiä” ja kerrottiin sen tulosten määrittävän paikat virallissa karsinnoissa.

Totuus paljastui muutama tunti myöhemmin, kun yksi pelaaja myönsi, että hänellä on lähes rajaton pääsy palvelimiin. Kun kysyin tältä pelaajalta todisteita asiasta, hän teki yhdestä pelin sisäisestä kaupasta ilmaisen kaikille käyttäjille.

Asiasta kiinnostuneena, otin yhteyttä tähän käyttäjään kysyäkseni mistä on kyse. Hän kertoi avanneensa pelin Android-version koodin ja huomanneensa, että pystyy hallinnoimaan pelin palvelinta lähes rajatta.

Isoimpia asioita, mitä tämä henkilö pystyi muuttamaan:

  • Pelin sisäisen kaupan tarjonta ja hinnat
  • Pelin tasojen avaus käyttäjille
  • Lootboxien sisällön todennäköisyydet
  • Pelaajan paikka parhaiden pelaajien listalla
  • Pelin sisäisten viestien lähettäminen ja niiden näyttäminen niinkuin ne tulisivat kehittäjiltä

Varmistuttuani, että olin löytänyt henkilön, joka on näiden asioiden takana, pyysin lyhyen haastattelun aiheesta, joka on käännetty alla:

Miten löysit Tic-Tac-Bow:n?

Ystaväni näytti minulle olympialaisiin valitut kilpapelit ja Tic-Tac-Bow näytti oudoimmalta peliltä ikinä

Miksi päätit ‘hakkeroida’ pelin?

Periaatteessa se on jotain, mitä teen aina. Olen luonnostaan utelias, ja ajattelin jos ei muuta, voisin tehdä aimbotin peliin.

Mitä ajattelet pelaajista, jotka eivät ole kuulleet tempustasi ja tuhlasivat iltansa Launch Eventtiä pelaten?

He voivat kiittää kehittäjiä, koska nämä julkaisivat paskan pelimuodon, eivät suostu kertomaan mikä pelissä liittyy olympialaisiin ja lopulta antoivat kenen tahansa lähettää viestejä heidän nimissään.

Artikkelia kirjoitettaessani Tic-Tac-Bow on ottanut palvelimensa alas huoltopäivitystä varten. Haastattelemani henkilö lupaa myös etsiä uusia heikkouksia heti, kun palvelimet palaavat.

Kuva: Flickr