SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Oliko Overwatch Leaguen formaatti virhe? – Uudet turnaukset käänsivät katsojaluvut kasvuun
  • Niko
    Nikkilä

Oliko Overwatch Leaguen formaatti virhe? – Uudet turnaukset käänsivät katsojaluvut kasvuun

julkaistu: 12.07.2020 18:07

Blizzardin Overwatch League sai syntynsä tammikuussa 2018. Tällöin siihen sisältyi monia päätöksiä, jotka aiheuttivat skeptisyyttä alan toimijoiden parissa, kuten esimerkiksi sitoutumisen kotikaupunkeihin ja pitkän, viikottaisen liigakauden. Vaikka esimerkiksi League of Legends on näyttänyt, että alati jatkuva liiga voi olla menestyksekäs, järjestetään useimmat e-urheilutapahtumat yhä turnausformaatilla.

Tällä hetkellä käynnissä oleva kolmas kausi on ollut monella tavalla ongelmallinen. Koronapandemia asetti liigan selkärangaksi suunnitellut kotikaupunkipelit jäihin, eikä liiga ole onnistunut kasvamaan toivotulla tavalla. Niinpä liigarakennettä heräteltiin toukokuun erikoisturnauksella, nimeltään May Melee. Tämä oli erittäin menestyksekäs, ja onnistui jopa tuplaamaan edellisen viikon keskimääräiset katsojaluvut.

Ratkaisua päätettiin siis jatkaa, ja viime viikonloppuna päätöksensä sai liigan toinen erikoisturnaus, Summer Showdown. Turnaukset eivät vaikuta liigakauden sijoituksiin, mutta molemmissa oli tarjolla yli 200 000 dollarin edestä palkintorahaa. Dotesports raportoi perjantaina, että turnaus nosti liigan keskimääräistä minuuttiyleisöä (average minute audience) viisi prosenttia verrattuna edelliseen viikkoon. Katsojaluvun huipun turnaus saavutti San Francisco Shockin ja Paris Eternalin semifinaaliottelussa, joka jäi tällä kaudella toiseksi vain sen avausviikonlopulle.

Liigan katsojaluvut ovat uusista kotikaupungeista huolimatta olleet laskussa viime kaudesta lähtien. Esports Chartsin mukaan esimerkiksi viime kauden neljättä vaihetta seurasi keskimäärin n. 100 000 katsojaa, kun taas tämän kauden keskimääräinen katsojamäärä on vain noin 40 000 katsojaa. Katsottujen tuntien määrä ja korkein katsojaluku eivät näytä yhtä dramaattista laskua, mutta ne eivät myöskään luo kuvaa sellaisesta kasvusta, jollaisen satojen miljoonien dollarien sijoitusten päälle rakennettu liiga tarvitsee.

Nähtäväksi jää, tuleeko turnausformaatin rohkaisevilla tuloksilla olemaan perustavanlaatuisempia vaikutuksia liigan tulevaisuuteen. Kauden kolmas erikoisturnaus, Countdown Cup, alkaa 17. heinäkuuta.

Lähde: Dotesports Kuvalähde: Blizzard