SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Oletko pelannut toksista kynäriä? Näin CS:GO-päivitys antaa häiriköille bannit
  • Sauli
    Rautiainen

Oletko pelannut toksista kynäriä? Näin CS:GO-päivitys antaa häiriköille bannit

julkaistu: 25.07.2021 15:00

Tällä viikolla julkaistussa CS:GO-päivityksessä pelinkehittäjä Valve on tiukentanut suhtautumistaan “grieffaajiin”, eli pelaajiin, jotka harrastavat ilkivaltaista toimintaa muita pelaajia kohtaan. Grieffaus voi ilmetä pelin häiritsemisenä, ilkeällä kirjoittelulla, julkeuksien huutamisella mikrofoniin tai esimerkiksi oman joukkueen peli-ilon pilaamisena.

Valve on aiemmin filtteröinyt tiettyjä rumia sanoja chatista ja antanut pelaajille mahdollisuuden hiljentää toisia pelaajia ja ilmoittaa grieffaamisesta, mutta nyt grieffaamisesta seuraa myös rangaistus.

“Pelaajat, jotka vastaanottavat epätavallisen suuria määriä griefing-ilmoituksia, saavat varoituksen, jonka jälkeen seuraa kilpailullisia jäähyjä”, Valve kertoo tiedotteessaan.

Tämä on iso askel oikeaan suuntaan pelitunnelman parantamiseksi. Kuitenkin edelleen jäähyjen määrät grieffaajille riippuvat siitä, kuinka moni pelaaja ilkivaltaa havaitessaan siitä ilmoittaa. Jos ilmoitukset jäävät tekemättä voi peli-ilon ankeuttaja riehua pelistä toiseen pysähtymättä.

Käytännössä ilmoituksien jälkeen grieffaaja saa aluksi varoituksen käytöksestään. Jos toiminta jatkuu, grieffaaja saa kilpailullisen jäähyn, joka voi kasvaa tunneista aina viikkoihin.

CS:GO-yhteisössä tuoreimpaan päivitykseen on suhtauduttu myös varauksella. Osalla pelaajista on epäilyksiä siitä, että voisiko esimerkiksi neljän hengen porukka käyttää systeemiä hyväksi antaakseen useammalla valheellisella ilmoituksella bannit viidennelle.

Ominaisuus on ollut CS:GO:ssa vasta tämän viikon ajan, joten vasta aika kertoo kuinka tehokas siitä tulee grieffaamista vastaan.

Lähde: AFKgaming Kuva: MakeItR3al

Tuoreimmat uutiset: