SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
“Olen vihainen” – Fortniten uusittu matchmaking ei miellytä yhteisöä
  • Perttu
    Leinonen

“Olen vihainen” – Fortniten uusittu matchmaking ei miellytä yhteisöä

julkaistu: 10.04.2024 16:45

Supersuositussa Fortnitessa on käynnissä Chapter 5 – Season 2, joka on tuonut mukanaan runsaasti uudistuksia matchmaking-systeemiin. Muutokset eivät ole miellyttäneet yhteisöä vaan ne ovat keränneet runsaasti kritiikkiä osakseen.

Aseita on nerfattu ja buffattu vuoron perään tarkoituksena tasapainottaa peliä, mutta suurimmat ongelmat ovat otteluiden epätasaisuudessa.

Kritiikkiä kerää eniten osakseen Skill Based Matchmaking, jonka tarkoituksena olisi etsiä sopivia pelaajia pelaajan tasoon nähden. Uutta otteluiden haku systeemiä on kutsuttu yhteisön keskuudessa laajalti lähinnä vitsiksi sen huonon onnistumisen vuoksi.

Taitotasoon sidonnainen matchmaking tuntuu olevan pahasti rikki ja se tarjoilee alituiseen todella rikkinäisiä auloja, joissa heikommat pelaajat joutuvat pelaamaan huomattavasti parempiaan vastaan.

Redditissa eräs pelaaja jakoikin aiheeseen liittyvän kuvan, joka kuvaa hyvin sitä kuinka huonosti uusi otteluiden haku-systeemi toimii nykyiseltään. Pelaaja jakoi kuvakaappauksen, josta käy ilmi, että hän on itse pelannut kuluvalla kaudella 136 ottelua. Samassa ottelussa oli ollut kuitenkin pelaaja, jolla oli pelkästään voittoja 148 kaudella kaksi. Ei  kovinkaan tasaväkistä.

Skill level of matches are not matching up how they should.
byu/ShitpostX15 inFortNiteBR

Kyseinen julkaisu on kerännyt useita turhautuneiden pelaajien kommentteja.

Haluan vain olla aulassa sellaisten ihmisten kanssa, jotka ovat todella taitotasollani. En ole vihainen pelaajille, jotka tappoivat minut, olen vihainen siitä, että olin samoissa auloissa ihmisten kanssa, jotka näyttävät pelaavan tätä peliä kilpailullisesti.”

Fortnite-pelaajat ovat alkaneet manipuloida järjestelmää käyttämällä toissijaisia käyttäjiään, joilla on erittäin huono ranking, näin ollen he pääsevät pelaamaan huonompien pelaajien kanssa.

Skill-Based Matchmaking on noussut jokaisella Fornite kaudella varsin kiistanalaiseen valoon ja aiheuttanut paljon keskustelua yhteisön keskuudessa.

Kuva: Epic Games Lähde: Dexerto