SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Veripalvelu
  • Perttu
    Leinonen

Nyt tehdään hyvää! – Suomalaiset e-urheilujoukkueet mukana verenluovutuskampanjassa

julkaistu: 21.05.2024 13:31

LastOnline-verenluovutuskampanja on käynnistynyt tänään. Kyseessä on suomalaisten e-urheiluorganisaatioiden ja Veripalvelun yhteinen kampanja, jolla haastetaan pelaajat luovuttamaan verta hyvään tarkoitukseen.

Kampanja syntyi e-urheiluorganisaatio RoundsGG:n ja Veripalvelun yhteistyön tuloksena. Mukaan kampanjaan on liittynyt jo huikea määrä kumppaneita. Mukana ovat mm. Suomen elektronisen urheilun liitto, Game Makers of Finland, Assembly Organizing ja useita e-urheilun kilpapeliorganisaatioita, kuten HAVU Gaming.

Verenluovuttajia tarvitaan Suomessakin joka päivä, jotta potilaat sairaaloissa saisivat tarvitsemansa verivalmisteet. Joka arkipäiväinen verenluovuttajien tarve on suunnilleen 700 henkilöä ja vuosittain verivalmisteita tarvitsee 40 000 henkilöä.

Tapahtuman puuhamiehenä on toiminut RoundsGG:n toimitusjohtaja Jussi Kallioniemi, joka toivoo, että kampanjalla saadaan paljon hyvää aikaiseksi.

“Pelaajat ovat lähtökohtaisesti erittäin yhteisöllisiä, mutta erityisesti nuoret miehet eivät tiedä kovin paljon Veripalvelusta ja sen merkityksestä. Haluamme lisätä tietoa verenluovutuksen tärkeydestä”, Kallioniemi kertoo.

“Upeaa, että e-urheilun toimijat lähtevät mukaan hengenpelastustalkoisiin! Suomessa tarvitaan jatkuvasti uusia verenluovuttajia, joten sekä Veripalvelu, että potilaat kiittävät hienosti kampanjaideasta”, fiilistelee Veripalvelun markkinoinnin asiantuntija Hille Nylander.

Kampanjan tavoitteena on lisätä tietoisuutta verenluovutuksen tärkeydestä ja tehdä verenluovutuksesta pelaajien keskuudessa yleinen tapa. Kampanjan tavoitteena on aktivoida 1337 luovuttajaa. Numeroyhdistelmä on hyvin tuttu pelaajille. Kyseinen numeroyhdistelmä tarkoittaa sanaa LEET, joka tulee puolestaan sanasta ELITE eli eliitti.

Kampanja kestää vuoden loppuun saakka ja sitä voi seurata sosiaalisen median lisäksi pelaamiseen keskittyvällä kesäkiertueella. Kiertue alkaa Tampereen Koskikeskuksessa kesäkuun alussa ja huipentuu Assembly Summer -tapahtumaan elokuun alussa Helsingissä.

Mukana kiertueella nähdään useita huippupelaajia ja vaikuttajia.

Suomalaisista e-urheiluorganisaatioista mukana ovat HAVU Gamingin lisäksi mm. Exen Esports, Heimo Esports, Roots Gaming, TMVG ja Kuusamogg.

Kampanjaan tarkemmin pääset tutustumaan LastOnline-sivustolla, josta näet mm. Kaikki kampanjassa mukana olevat toimijat ja veriryhmien veren tarve tilanteet.

Kuva: Veripalvelu Lähde: LastOnline