SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Nurmagomedov – McGregor: Pelaajat.com seuraa tapahtumia.
  • Toimitus

Nurmagomedov – McGregor: Pelaajat.com seuraa tapahtumia.

julkaistu: 07.10.2018 07:39

Klo 7.29 on yksitoista esiottelua takana ja oktagon muuttuu vihreäksi. McGregor saapuu kehään omaan tyypilliseen tyyliinsä Irlannin lippu olkapäillä hyvin keskittyneen näköisenä. Noin kaksi minuuttia myöhemmin on haastajan vuoro tulla kehään omassa tavaramerkissään, eli karvahatussa. Buffer esittelee tuomarit ja seuraavaksi on vuorossa ehkä UFC historian kovimmat hehkutukset, kun mies tyhjentää keuhkojaan mikrofooniin esitelläkseen päivän ottelijat.

1 Erä.

Heti noin 15 sekunnin jälkeen venäläinen teki vähän yllättävästäkin tilanteesta shootin kahteen jalkaan ja saa McGregorin kaadettua kentän pintaan oktagonin laitaan. Seuraavat kaksi minuuttia mennään oktagonin laidassa Conor kokolailla istuvassa asennossa, kun Nurmagomedov on sitonut Conorin jalat omiensa väliin kokolailla hyvään positioon. Viimeisen minuutin aikana venäläinen sai Conorin lavat lattiaan ja pääsi antamaan muutaman puolitehoisen lyönnin lyötyä irlantilaisen naamaan. Joka tapauksessa erästä mentiin yli neljä ja puoli minuuttia tontissa, mutta mitään ei juuri tapahtunut. Erä venäläiselle.

2 Erä.

McGregor tulee pystyssä tarjoamaan ensin hypystä polvea ja sitten nyrkkiä. Tämän jälkeen Nurmagomedov näyttää tekevänsä shootin jalkoihin, mutta sitten heilahtaa Nurmagomedovin oikea ja Conoria sattuu selkeästi ja ukko istuu perseelleen kuin saunan lauteille. Jatkotilanteesta venäläinen saa vietyä ottelun helposti mattoon ja McGregorin ottelu muuttuu selviytymistaisteluksi. Venäläinen antaa kasan todella kovia iskuja ensin Conorin päältä polviltaan ja sitten pystystä irlantilaisen jalkojen takaa pystystä. Alkoi näyttämään jo, että ottelu näkee loppunsa ja venäläinen nappaa olkalukon, joka on senttejen päässä maaliin menosta. Ottelun viimisen 20 sekunnin aikana ottelu saatiin kuitenkin pystyyn, mutta erä 10-8 venäläiselle.

3 erä.

Ensimmäinen minuutti mennään pystyssä Conorin pienessä komennossa ja venäläinen ei ole pystynyt edes yrittämään kaatoa. 1,30 oteltu ja shootti jalkoihin venäläiseltä, joka ei kuitenkaan mene maaliin. Ottelijat kuitenkin ajautuvat 40 sekunnin pystypainiin, joka loppuu McGregorin ohi menevään polveen. Joka tapauksessa kun erästä on kulunut kolme ja puoli minuuttia, niin voidaan todeta venäläisen pärjäävän yllättävän hyvin myös pystyssä. Minuutti kaksikymmentä jäljellä ja ottelu viedään nopeasti mattoon Nurmagomedovin aloitteesta, mutta tullaan nopeasti pystyyn ja painitaan erä loppuun. Ottelun kolmas erä oli erittäin tasainen, joten sekin merkataan 10-9 mestarille.

4 Erä.

Ensimmäinen minuutti mennään pystyssä ja yllättäen venäläinen ottaa taas parhaan osuman. Heti minuutin jälkeen venäläinen saa vietyä helpohkosti ottelun mattoon ja mies pääsee puolen minuutin jälkeen kääntämään irlannin miehen alle mattoon. Kaksi minuuttia jäljellä Conor lähtee nousemaan polviasennon kautta ylös ja Khabib kääntää kylkiasennosta kokolailla odotetun, mutta erittäin teknisen ja upean kuristusotteen takaapäin, joka muuttuu oikeastaan heti alkulennossa niskalukoksi, kun Conor saa leuan käden ja kaulansa väliin. Tätä lukkoa ei jokainen mies ihan lennosta osaa heittää. Niskalukko jää kokolailla lyhyeksi, kun McGregor taputtelee itsensä pihalle. Ottelu on ohi! Hieno ottelu loppui siihen, että hallitseva mestari pitää mestaruutensa. Venäläinen oli parempi joka osa-alueella ja McGregor jäi koko ottelussa oikeastaan täysin vaille mahdollisuuksia.

Ottelun jälkeen nähtiin pieniä yllätyksiä, kun Nurmagomedov kyllästyi kehän ulkopuoliseen suunsoittoon ja pomppasi ottelun jälkeen ulos oktagonista keskustelemaan nyrkkien voimin ilmeisesti herra Danishin kanssa. Tämän jälkeen joku vielä ryntää kehään tappelemaan McGregorin kanssa, mutta tähän saatiin nopeasti järjestysmiehet väliin. Irlantilaisyleisö raivostuu täysin ja Khabibille ei voida antaa edes vyötä kehässä, koska järjestelijät pelkäsivät yleistä kaaosta ja kentän täyttymistä katsojilla. Bruce Buffer julistaa Nurmagomedovin voittamaan niskalukolla sen jälkeen kuin ottelijat ovat poistuneet kehästä. Hieno ottelu sai kokolailla laimean lopun ja ilta loppui melkoiseen mahalaskuun, kun vyötä ei nähty mestarin päällä ottelun jälkeen.

Lopputulemana todettakoon, että Khabib Nurmagomedov oli juuri niin ylivoimainen, kun odotettiin. Pienenä yllätyksenä todettakoon, että niin Khabibin pystyotteleminen, kuin Conorin mattopuolustus oli odotettua parempaa. Joka tapauksessa ottelu oli täynnä jännitteitä ja tarjosi hyvää viihdettä. Silti McGregor ei pystynyt missään nimessä viemään tätä ottelua mihinkään legendaaristen otteluiden kategoriaan. Mies ei vaan pärjännyt, eikä saanut missään kohtaa ottelua mahdollisuutta voittoon. Khabib “The Eagle” Nurmagomedov jatkaa ansaitusti ja ylivoimaisesti kevyen sarjan maailmanmestarina.