SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
18-vuotias CS:GO-lahjakkuus kilpailukieltoon – Syytetään ottelumanipulaatiosta
  • Perttu
    Leinonen

18-vuotias CS:GO-lahjakkuus kilpailukieltoon – Syytetään ottelumanipulaatiosta

julkaistu: 21.09.2023 12:56

Ruotsin Counter-Strike-skenen yhtenä lahjakkaimmista pelaajista pidettyä Joel “joel” Holmlundia syytetään ottelumanipulaatiosta eli ”match-fixingistä”. Esportsin valvontaelin ESIC (Esports Integrity Comission) on hyllyttänyt väliaikaisesti 18-vuotiaan ruotsalaispelaajan. Komissio väittää, että Holmlund olisi syyllistynyt ottelumanipulaatioon BetBoom Urbanistic-turnauksen aikana.

ESIC:n tiedotteessa kerrotaan Holmlundin lyöneen vetoa toistuvasti ammattilaisotteluista. Myöskin omista otteluistaan, joissa ainakin kertaalleen hän löi vetoa omaa joukkuettaan vastaan. Holmlund edusti kyseisenä ajanjaksona Godsent-joukkuetta.

Tapahtumat sijoittuvat 27. maaliskuuta ja 1. toukokuuta väliselle ajalle tänä vuonna.

Holmlundin entinen joukkue Godsent tiedotti myös asiasta X:ssä eli entisessä Twitterissä . Godsent kertoo saaneensa alan luotettavilta lähteiltä tietoa asiasta ja hyllyttäneensä pelaajan välittömästi tämän jälkeen. Godsent kertoo myös työskennelleensä tämän jälkeen avoimesti ESIC:n kanssa ja auttaneen heitä rakentamaan kokonaiskuvaa tapahtumista.

Godsent hyllytti pelaajan siis jo toukokuussa ja myöhemmin hänen sopimuksensa purettiin. Toukokuussa liikkui jo huhuja Holmlundin mahdollisista kyseenalaisista toimista.

Holmlundilta on toistaiseksi evätty kilpailu kaikissa turnauksissa, jotka tekevät yhteistyötä ESIC:n kanssa. Näitä turnausjärjestäjiä ovat mm. alan kaksi suurinta ESL ja BLAST, sekä pienemmät järjestäjät WePlay Esports ja Relog Media.

Holmlund itse kommentoi asiaa alla näkyvällä päivityksellä X:ssä.

ESIC:n lopullinen ratkaisu asiaan saadaan 6.päivä lokakuuta. Holmlundia uhkaa jopa neljän vuoden kilpailukielto.

Kuva: Valve Lähde: HLTV