SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
NST-NJ: Isot pisteet
  • Niko
    Mikkonen

NST-NJ: Isot pisteet

julkaistu: 09.02.2019 10:29

Maajoukkuetauko on ohi ja Jymy seikkaileekin iltapäiväpelissä Lappeenrannassa. Kummallekin joukkueelle pisteet ovat elintärkeitä. Tappiolla lappeenrantalaiset saattavat tipahtaa pudotuspeliviivan alapuolelle. Voitolla taasen kotietu olisi pisteen päässä. Nurmolaiset puolestaan voitolla nousisivat toistaiseksi säilymiskarsintaviivan yläpuolelle.

Kotijoukkue on saalistanut tämän vuoden puolella mahdollisista pisteistä 13/18. Tappioiden tullessa viime viikonloppuna Rangersille ja 12.1. Niittomiehille. Pisteitä on alkukauden jälkeen tullutkin mukavasti ja tällä tahdilla playoffit ovat hyvin lähellä. Suurin lipsahduksiin ei kuitenkaan ole varaa, sillä Divari on äärimmäisen tasainen sarja.

Entiset Nakkisormet ovat pelanneen kauden aikana vähämaalisia otteluita. NST onkin sekä tehnyt että päästänyt vähiten maaleja koko sarjassa. Tehtyjä on vain 88 kappaletta 19:sta otteluun (~4,63/ottelu) ja päästettyjä kaksi enemmän eli 90. Vaikka hyvällä puolustuksella taataan mahdollisuudet voittoon, niin salibandy on kuitenkin maalintekopeli. Tämän vuoden puolella NST on jäänyt vain kertaalleen alle kuuden maalin varsinaisella peliajalla, kun ennen joulua he onnistuivat iskemään vastaavasti 60:neen peliminuuttiin vain kerran vähintään kuudesti.

Maalintekotehokkuus on selkeästi noussut sen jälkeen kun Jarkko Nurmela saapui Sveitsistä vahvistamaan lappeenrantalaisia. Nurmela on NST:n ainoa pelaaja, joka on tehnyt kesmimäärin yli maalin per peli. Kotijoukkueen kokoonpanosta löytyy tänään myös kaikki muu oleellinen, joten näkymät ovat heidän kannaltaan hyvät otteluun lähdettäessä.

Jymyllä oli 19.1. mennessä kasassa vain 15 pistettä ja rauman SalBalla oli vielä unelmana välttää suora putoaminen. 20.1. lähtien nurmoalaiset eivät kuitenkaan ole hävinneet kertaakaan ja ovatkin kolmen ottelun voittoputkessa. On kuitenkin hyvä muistaa, että yksi onnistunut kotiviikonloppu ei vielä takaa mitään maailmaa mullistavaa pisteputkea tasaisessa sarjassa.

Jymy ei ole vielä julkaissut kokoonpanoaan, mutta lähtökohtana voidaan pitää, että kaikki on siltä osin kunnossa. NST:tä vastaan maalinteko on hankalaa ja nurmolaiset ovat puolestaan parempia aaltoilevassa pelissä. Kotijoukkue saaneekin tänään kolme pistettä pussiinsa parantuneen viimeistelyn ansiosta jos ja kun puolustuspelaaminen pysyy hyvällä tasolla.