SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Novak Djokovic – Rafael Nadal: Aussie Openin jännittävä finaali!
  • Toimitus

Novak Djokovic – Rafael Nadal: Aussie Openin jännittävä finaali!

julkaistu: 26.01.2019 11:30

Ennakoimme Federerin ja Djokovicin kohtaavan finaalissa, mutta Rafael Nadal näytti olevansa kunnossa. Espanjalainen ei ole hävinnyt vielä settiäkään turnauksessa, vaikka vastassa on ollut De Minaur, Berdych ja Tsitsipas.

Ei sillä, että Djokovic olisi huonosti pelannut, viakka Shapovaloville ja Medvedeville tiputtikin setit.

Tällä kaksikolla on pitkä historia, joka päiväytyy ATP-tasolla jo 2006 vuodelle asti. Kumpikaan otteluita ei selkeästi ole dominoinut, vaan voittoja on jaettu kohtuullisen tasaisesti.

Djokovic on tällä kaudella pudotellut settejä selkeästi heikommille ja hävisihän hän jopa Dohassa Bautista-Agutille. Pelillisesti Djokovic on taas sillä tasolla, joka oikeuttaa maailmanlistan ykköspaikkaan. Joka tapauksessa espanjalainen on järkyttävässä tikissä!

Kaksikko kohtasi edellisen kerran viime vuoden Wimbledonissa ja sillon nähtiin viiden setin eeppinen vääntö. Kaukana tuo viides settikään ei huomenna aamulla ole, mutta meidän papereissa Nadal on nykykunnollaan parempi pelaaja.

Nadal on esittänyt tässä turnauksessa sellaisia peliesityksiä, ettei moista ole hetkeen nähty. Miehen jalkaleikkaus on selkeästi onnistunut, sillä viime kaudella espanjalainen ei pystynyt kovilla alustoilla suorittamaan. Hän pystyi yhden turnauksen pelaamaan koko kaudella kovalla alustalla loppuun asti.

Meidän papereissa yksinkertaisesti Nadalin suoritustaso on liian kova, jotta serbi pystyisi pysymään mukana. Tasabookki kertoimissa ei olisi tähän vääryys, mutta jos Nadal saa yli 2.20 kerrointa, on siihen yksinkertaisesti pakko tarttua!