SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Valioliiga
  • Toimitus

Norwich – Tottenham: Carrow Roadilla eletään tuskallisia aikoja

julkaistu: 28.12.2019 01:06

Valioliiga-kausi on edennyt puoliväliin ja Norwich on valahtanut sarjan jumboksi. Enää “Kanarianlinnut” eivät voi vain hehkuttaa hyvää peli-ilmettä ja painaa villaisella tappiota. Voittoja on yksinkertaisesti tultava, sillä muuten tie vie vastustamattomasti takaisin Championshipiin. Tapaninpäivänä Norwich pelasi ison ottelun Aston Villaa vastaan ja oli joukkueista parempi, mutta siitä huolimatta käteen ei taaskaan jäänyt mitään.

Putoamisviivan yläpuolelle on matkaa seitsemän pistettä, mikä ei ole ylitsepääsemätön urakka kevättä ajatellen. Mutta fakta on, että Norwich on kerännyt 19 Valioliiga-ottelustaan vaivaiset 12 pistettä, joten pistetahdin on kiristyttävä selvästi. Edellisistä kuudesta matsistaan Daniel Farken suojatit eivät ole onnistuneet voittamaan ainuttakaan. Tosin tasurit Arsenalia ja Leicesteriä vastaan olivat maukkaita onnistumisia.

Kolmessa edellisessä kotipelissään Norwich on päässyt jokaisessa johtoon, mutta menettänyt siitä huolimatta lopulta voiton. Edellinen voitto oli kotona oli makeaakin makeampi, kun mestarijoukkue Manchester City kaatui 3-2. Tosin tämä tapahtui kolme ja puoli kuukautta sitten syyskuussa.

Ben Godfrey, Timm Klose ja Josip Drmic ovat sivussa, mutta muutoin Norwich pääsee terveellä miehistöllä tähän kamppailuun.

Teemu Pukki on edelleen Kanarianlintujen paras maalintekijä yhdeksällä maalillaan.

Chelsealle kärsityn kotitappion jälkeen Tottenham palasi edellisessä pelissään Brightonia vastaan jälleen voittojen tielle. Joukkueen parhaat maalintekijät Harry Kane (10 maalia) ja Dele Alli (6 maalia) ovat olleet kovassa iskussa loppuvuoden otteluissa. Kuudentena majaileva Spurs voi lyödä painetta neljäntenä olevalle Chelsealle voittamalla oman ottelunsa, sillä sinipaidat pelaavat Arsenalia vastaan päivää myöhemmin.

Tottenhamin vierassaldo ei näytä kuitenkaan hyvältä. Mestarien liigan finaaliin viime kesänä yltänyt seura on voittanut yhdeksästä vieraspelistään vain kaksi. Tasapelejä sillä on kolme ja tappioita jopa neljä. Ei hyvä saldo suurseuraksi jälleen mielivälle seuralle.

Jose Mourinhon tultua puikkoihin Pohjois-Lontoossa Spurs on voittanut kuusi ja hävinnyt kolme ottelua. Nyt ”Special One” joutuu miettimään kokoonpanoaan tarkasti, sillä Harry Winks, Moussa Sissoko ja Heung-Min Son ovat kaikki pelikieltojen vuoksi sivussa. Tämä voi tarkoittaa kahden ongelmatapauksen Christian Eriksenin ja Tanguy Ndombelen laittamista pelaavaan kokoonpanoon. Pois mielivän Eriksenin motivaatio on kuitenkin kysymysmerkki, samoin kuin Ndombelen pelikunto. Ranskalaispelaaja väitti itse olevansa loukkaantunut edellisessä pelissä, mutta Mourinho korjasi ettei vammasta todellakaan ollut kyse.

Tottenham on ollut vaikeuksissa Valioliigan kärkiseuroja vastaan, mutta vastaavasti esiintynyt väkevästi heikompia joukkueita vastaan. Spurs on voittanut kolmesta viimeisimmästä vieraspelistään kaksi. Joukkueen peleissä on nähty viime aikoina kohtuu paljon maaleja ja odotettavissa on, että lontoolaidet luovat tilanteita myös Norwichin haperoa alakertaa vastaan.

Myös Norwich pyrkii hyökkäämään kotonaan ja se on päässyt johtoon kolmessa viimeisimmässä kotiottelussaan Carrow Roadilla. Karu tilasto on kuitenkin se, että keltapaidat ovat päästäneet kotonaan vähintään kaksi maalia peräti kahdeksassa edellisessä kotiottelussaan.

Vuotava alakerta onkin ollut iso kompastuskivi Farken joukkueelle. Norwichille iso helpotus on Tottenhamin kolmen avainpelaajan puuttuminen, mutta Spursilta löytyy silti iskuvoimaa.

Lähtökohdat huomioden mieli tekisi iskeä kovalla kertoimella Spursin kahden maalin voittoa. Otetaan kuitenkin hiukan maltillisempi lähestymistapa ja lyödään vieraiden menestyksen puolesta vetoa -1 tasoituksella.