SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
NIP taisteli tiensä puolivälieriin – Aleksib ratkaisevasta kierroksesta: “Olis voinu mennä smoothimminkin”
  • Sauli
    Rautiainen

NIP taisteli tiensä puolivälieriin – Aleksib ratkaisevasta kierroksesta: “Olis voinu mennä smoothimminkin”

julkaistu: 24.11.2022 15:56

Suomalaispelaaja Aleksi “Aleksib” Virolaisen kipparoima Ninjas in Pyjamasin CS:GO-joukkue päihitti tänään paras kolmesta -ottelussa eurooppalaisen OG:n BLAST Premier Fall Final -turnauksen eliminaatio-ottelussa.

Ensimmäinen kartta Ancient päättyi tiukan väännön jälkeen ninjojen eduksi 22-19. Karttaa vaivasivat pitkät tekniset tauot ja täten se kesti peräti kaksi tuntia. Toinen kartta Vertigo saatiin paketoitua nopeammin, kun Aleksib:n miehistö sai tarvittavat seitsemän kierrosta heikommalla T-puolella aikaiseksi ennen puoltenvaihtoa. CT-puoli oli luistelua maaliin, ja lopulta taululla oli voittolukemat 16-10.

2-0 voitto on Ninjas in Pyjamasille makea turbulenttien viikkojen päätteeksi: tiimi ei ollut voittanut virallista matsia yli kuukauteen. Haastattelupaikalle tulikin tyytyväinen Aleksib.

“Tärkeintä on se, että saatiin voitto alle, kun on tullut aika paljon kylmää kyytiä viime peleissä. Tottakai on osa meidän jengin prosessia, että joskus ajattelee tekevänsä oikeita asioita, mutta ei ole confidencea eikä ammuta päähän, niin ei siitä tuu mitään. Siksikin hyvä, että otettiin tämä voitto alle”, Virolainen aloittaa.

“Toki OG on mun mielestä sellainen joukkue täällä, joka pitää voittaa, jotta voidaan näyttää mihin me pystytään. Nää muut jengit on kovempia. Nyt pitää vain voittaa seuraava ottelu.”

Patrick “es3tag” Hansen teki aika päheän yksilöpelauksen Ancientin A-paikalla ratkaisevassa 13-15 tilanteessa. Oletko sitä mieltä, että se pelaus ratkaisi kartan ja ehkä jopa koko ottelun?

“Kyllä musta tuntuu, et se oli tärkee. Se oli 2v1 aluksi, eli se ois voinu mennä smoothimminkin, ja sit meni 1v1 ja Patrick voitti. Seuraavalla kierroksella, kun tilanne oli 14-15, oli fiilis et saadaa vähintää jatkoaika tästä aikaiseksi. Sit oli ‘pientä’ vääntöö jatkoajalla, mut voitettii”, Aleksib hymyilee.

Näet videon es3tagin pelauksesta alta.

Eilen ja tänään on tullut pitkiä teknisiä taukoja. Kuinka paljon se vaikuttaa itse peliin?

“Kyllähän se ärsyttää, kun herää kolme tuntia ennen tätä aamupeliä ja tekee kaiken sen eteen, että on valmis ja päättää levätä sit myöhemmin. Sitten aina menee tunti tai kaksi, eilen ja tänää meni törkeän kauan. Tuossakin kun pelattiin toi peli, niin tuli lagipiikkejä joka neljäs kierros, ja ne ei löytäny sille ratkaisua”, Aleksib harmittelee.

“Oli tilanne missä vedettiin pidempi korsi, kun oli AK vastaan REZin AWP ja servu lagaa. Vihollinen ampu yhen luodin, mut eihän AK:lla tee yhdellä luodilla mitään, ja REZ ampu yhden awikalla niin se [vastustaja] sit kuoli. Toi oli kolikonheittotilanne, tällä kertaa kävi ikävästi vastustajalle. En ymmärrä, koko ajan jotain ongelmia, mutta sitten kattoo muiden pelejä ja niillä ei ole ongelmia. Mitä täällä tapahtuu.”

REZ pelasi hyvin tänään ja eilen, mutta ei AWP:lla. Onko teillä suunnitelmaa sille, jos REZin awikkakäsi ei toimi? Voisitko esimerkiksi sinä ottaa bossin käyttöön REZin heikompina päivinä?

Pakko luottaa REZin prosessiin ja siihen, että mennään oikeaan suuntaan. Tiiminä pelataa todennäköisesti viimeistä turnausta tänä vuonna, joten ei muuteta nyt paljoa meidän lähestymistapaa. Toivottavasti ei ole viimeinen turnaus, mutta se vaatisi että edetään täällä pitkälle, jotta päästään Abu Dhabin World Final -turnaukseen. Koitetaan luottaa meidän peliin ja katotaa mitä käy. Me mietitään loppu ja ensi vuoden suunnitelmaa myöhemmin.”

Etenitte nyt ninjojen kanssa puolivälieriin, jossa kohtaatte joko Liquidin tai Natus Vinceren. Kumpi olisi mieluisampi vastus?

“Totta kai ehkä Liquid, koska se on helpomi paperilla, mut niiden x-factor YEKINDAR on sellanen, että niitä vastaan on vaikea pelata, kuten kaikki muutkin joukkueet on varmaan huomannut. Navia vastaan puolestaan on helpompi lukea peliä, koska he eivät ota niin paljoa riskejä. Lopulta se on kuitenkin ihan sama,”

BLAST Premier Fall Finals ottelut näet suorana Pelaajatcomin Twitch-kanavan kautta tämän viikon ajan. Voittaja kuittaa puolet 425 000 dollarin palkintopotista ja paikan Abu Dhabin BLAST Premier World Finals -miljoonaturnaukseen.