SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
NiP joutuu jälleen turvautumaan tuuraajaan  – IGL jää pois LAN-turnauksesta
  • Saara
    R

NiP joutuu jälleen turvautumaan tuuraajaan – IGL jää pois LAN-turnauksesta

julkaistu: 09.06.2022 14:51

Ninjas in Pyjamas -joukkueen kapteeni Hampus “hampus” Poser jättää väliin tänään alkavan Global Esports Tour Dubai -tapahtuman. Jo toisessa peräkkäisessä CS:GO-turnauksessa hänet korvaa akatemiajoukkueen Erik “ztr” Gustafsson.

Viimeviikkoisesta IEM Dallasista hampus jäi pois terveysongelmien vuoksi. Nyt hän kertoo voivansa jo paljon paremmin, mutta lepäävänsä vielä hetken, kun kerran ztr voi ottaa vastuun pelinsisäisestä johdosta.

NiP ei kylläkään suoriutunut erityisen hyvin Dallasissa, jossa kohtalona oli pudotus lohkovaiheessa. Kapun hommat hoitaa ztr, sillä hän kipparoi myös omaa Young Ninjas -tiimiään.

NiP on tällä hetkellä HLTV:n rankingin mukaan maailman seitsemänneksi paras joukkue ja ylivoimaisesti kyvykkäin Dubain kisoihin kutsutuista. Ilman hampusta voittomahdollisuudet ovat kuitenkin astetta heikommat, sillä ryhmän oman IGL:n johtamis- ja lahtaustaidot ovat verrattomat.

Viime kuukausina ruotsalaisjoukkueella on ollut täysi työ pitää rivinsä tiiviinä. Akatemiapelaajien, kuten ztr, Love “⁠phzy⁠” Smidebrant ja Linus “⁠LNZ⁠” Holtäng, apuun on jouduttu turvautumaan useamman kerran. AWP-tähti Nicolai “dev1ce” Reedtzin paluu on yhä epäselvä. Hän on pysytellyt takavasemmalla jo puoli vuotta terveyssyistä.

Global Esports Tour Dubai pelataan 9.–11. kesäkuuta, ja siellä mittelöivät Ninjas in Pyjamasin lisäksi MOUZ, Movistar Riders, Complexity, NASR, TYLOO, OG sekä Falcons. 250 000 dollarin turnauksessa on yksi pudotussarja, ja Ninjat kohtaavat NASR:n puolivälierissä.

Lähde: Dot Esports Kansikuva: PGL Esports