SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Nikita “derke” Sirmitevista vuoden kilpapelaaja – Päätti  NHL-pelaajien valtakauden
  • Perttu
    Leinonen

Nikita “derke” Sirmitevista vuoden kilpapelaaja – Päätti NHL-pelaajien valtakauden

julkaistu: 10.01.2024 14:13

Fnaticia edustava Valorant-pelaaja Nikita “derke” Sirmitev on valittu vuoden 2023 kilpapelaajaksi Suomessa. Valinnan teki urheilutoimittajain liitto. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun valinta saattoi kohdistua urheilupelien ulkopuolelle. Urheilutoimittajain liitto luopui urheilupelirajauksesta vuoden 2023 lopulla.

Sirmitevin vuosi 2023 oli menestyksekäs Fnaticin riveissä. Yhdessä Fnaticin kanssa suomalainen voitti kaksi kappaletta kansainvälisiä VCT-turnauksia. Mestaruudet tulivat maaliskuussa pelatusta VCT 2023: LOCK//IN Sao Paolon turnauksesta ja kesäkuussa pelatusta VCT: Masters Tokio -turnauksesta.

Ensimmäisestä Fnatic ja Derke kuittasivat 100 000 dollaria palkintorahoja ja jälkimmäisestä 350 000 dollaria.

Lisäksi VCT: EMEA League -turnauksesta tarttui mukaan kakkossija ja Valorantin MM-kisoista Valorant Championship 2023 -turnauksesta neljäs sija.

Vuoden kilpapelaajaksi valittu Sirmitev katkaisi samalla NHL-pelin pelaajien voittoputken. Urheilutoimittajain liitto on valinnut vuoden kilpapelaajan vuodesta 2021 lähtien ja aikaisemmat voitot ovat menneet NHL-pelin taitajille nykyisin ENCEa edustavalle Erik “EKI” Tammenpäälle ja Arttu “Artuzio” Mustilalle.

Kuva: Fnatic Lähde: Urheilutoimittajain liitto