SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
NFL logo
  • Toimitus

NFL Trade Deadlinen merkittävimmät siirrot 2018

julkaistu: 31.10.2018 09:29

Eilen iltakymmeneltä Suomen aikaa sulkeutui NFL:n siirtoikkuna. Juuri ennen ikkunan sulkeutumista nähtiin vielä lukuisia isoja siirtoja jo aiemmin nähtyjen lisäksi. Mitään hälyyttävän jättimäisiä siirtoja ei nähty, mutta mielenkiintoisia kylläkin! Ehkä mielenkiintosimmat siirrot tehtiin NFC North-divisioonassa, mikä on jokaiselle joukkueelle täysin auki vielä. Playoff-paikka on jaossa kaikille joukkueille.

Washington Redskins – Green Bay Packers

Green Bay Packers lähetti Washington Redskinsiin yhden takakenttänsä parhaista pelaajista, Ha Ha Clinton-Dixin. Vaihdossa he saivat 2019 neljännen kierroksen varausvuoron. Tällä kaudella 27 taklausta, yhden säkin ja kolme syötönkatkoa ottanut Free Safety Clinton-Dix on viime vuosina ollut merkittävä palanen Packersin takakenttää. Hänellä on tällä kaudella hieman yli kolmen miljoonan vuosipalkka ja kauden jälkeen hän on rajoittamaton vapaa agentti. Ilmeisesti mies ei kuulunut enää Packersin suunnitelmiin palkkakaton ansiosta. Packersilla on off seasonilla reilusti hommia pelaajasopimusten kanssa ja Clinton-Dix tuskin olisi enää hieman yli kolmella miljoonalla joukkueessa jatkanut.

Los Angeles Rams – Jacksonville Jaguars

Rams hankki Defensive End Dante Fowlerin Ramsista ja lähetti vaihdossa 2019 kolmannen vuoron ja 2020 viidennen vuoron varausvuorot. Ramsin jo valmiiksi vaarallinen puolustus saa Fowlerista lisäpalasen. Viime kaudella Jacksonvillessä kahdeksan säkitystä ja tällä kaudella kaksi säkitystä napannut Fowler on neljännen vuoden pelaaja. Miehen sopimuksessa oli viidennen vuoden optio, jonka arvo olisi ollut peräti 14,2 miljoonaa dollaria. Rams saa Fowlerista halvan osan puolustukseensa loppuvuodeksi, mutta tuskin käyttää Fowlerin optiota.

Baltimore Ravens – Green Bay Packers

Running back Ty Montgomery siirtyi Ravensiin 2020 seitsemännen vuoron varausvuoroa vastaan. Montgomeryllä on menossa neljäs kausi NFL:ssä ja suurta pelivastuuta hän ei ole Packersissa tähän mennessä saanut. Ravensin juoksijaosasto on ohut, mutta Montgomery siihen ei tuhottomasti lisää tuo. Mies pystyy kuitenkin pelaamaan myös laitahyökkääjän paikalla ja onkin urallaan napannut heittoja kiinni lähes yhtä paljon kuin hän on juossut. Monikäyttöisestä pelaajasta kuitenkin varmasti löydetään Ravensin hyökkäykseen jotain hyötyä. Kauppahinta oli todella halpa, joten tässä ei ole kuin voitettavaa Ravensille. Tällä hetkellä todella tiukassa AFC North-divisioonassa Ravens majailee kolmantena 4-4 recordilla, mutta playoff-paikka on täysin otettavissa vielä.

Houston Texans – Denver Broncos

Laitahyökkääjä Demaryius Thomas sai siirtyä Houston Texansiin. Hänen mukanaan lähti 2019 seitsemännen kierroksen varaus ja vaihdossa tuli 2019 viidennen, sekä seitsemännen kierroksen varaukset. Denverin playoff-haaveet näyttävät tällä hetkellä todella ohuelta. Thomas on NFL:n yli 10 miljoonan tienaavia laitahyökkääjiä ja hänen ensi kauden palkkansa olisi ollut 14 miljoonaa. Tällä kaudella kahdeksaan peliin 402 jaardia ja kolme touchdownia kopannut laitahyökkääjä tulee Houstonille tarpeeseen. Joukkue johtaa AFC Southia tällä hetkellä, mutta Will Fullerin loukkaantuminen ohensi joukkueen hyökkäystä liikaa. Nyt Houstonilla on kaksi eliittilaitahyökkääjää ja vastustajat saavat miettiä, että DeAndre Hopkinsin tuplatessaan, heidän pitää löytää jostain myös käsiä Thomasin vartiointiin.

Philadelphia Eagles – Detroit Lions

Kun NFL:n toisella viikolla Eaglesin WR Mike Wallace loukkaantui, on joukkue siitä asti estinyt itselleen järkevää lisää laitahyökkäysosastolle. Detroitista kuitenkin löytyi tarvittava palanen, kun Golden Tate siirtyi joukkueeseen. Vaihdossa Eagles käytti 2019 kolmannen vuoron varauksen. Viime vuoden Super Bowl-voittaja ei ole tällä kaudella saanut hyökkäyksen kanssa haluttuja tuloksia ja joukkueen record on tällä hetkellä 4-4. Playoffit eivät ole vielä karanneet käsistä, joten Taten hankinta hyvä idea hyökkäyksen kannalta. Tate on kauden jälkeen vapaa agentti ja Detroit ei olisi ollut miehen sopimusta jatkamassa. Näin ollen siirto oli luonnollinen toimi.

Ennen 30.10.2018 tehdyt siirrot

DT Damon Harrison -> Detroit Lions
2019 5. kierroksen varaus -> New York Giants

CB Eli Apple -> New Orleans Saints
2019 5. ja 7. kierroksen varaus -> New York Giants

WR Amari Cooper -> Dallas Cowboys
2019 1. kierroksen varaus -> Oakland Raiders

RB Carlos Hyde -> Jacksonville Jaguars
2019 5. kierroksen varaus -> Cleveland Browns

WR Josh Gordon -> New England Patriots
2019 5. kierroksen varaus -> Cleveland Browns