SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
New York Rangers – Pittsburgh Penguins: Pingviinit marssivat Manhattanille Rangersin vieraiksi
  • Toimitus

New York Rangers – Pittsburgh Penguins: Pingviinit marssivat Manhattanille Rangersin vieraiksi

julkaistu: 12.11.2019 08:27

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa New York Rangers haastaa toisen itärannikon joukkueen Pittsburgh Penguinsin New Yorkissa Madison Square Gardenissa. Edelllisenä perjantaina Penguins katkaisi toisen newyorkilaisjoukkueen Islandersin huiman kymmenen pelin mittaisen voittoputken ja voitti sen perään myös varhain sunnuntaina Chicago Blackhawksin kotonaan 3-2.

Rangers on voittanut nyt neljä ottelua kuudesta viimeisimmästään ja se tavoittelee Pensin kustannuksella kolmatta voittoaan neljästä viime pelistään itäisen konferenssin joukkuetta vastaan.

Pennsylvialaiset ovat kuitenkin olleet niskan päällä viime aikoina keskinäisissä kohtaamisissa, sillä Penguins on voittanut 14 peliä Rangersia vastaan joukkueiden 20 edellisestä yhteenotosta. Rangersin sijoitus Metropolitan-divisioonassa on kuudes. Penguins on kuusi pistettä ylempänä neljännellä sijalla.

Artemi Panarin on Rangersin paras pistemies. Venäläinen on iskenyt 15 ottelussa 8+10=18 pistettä. Ryan Stromella on kasassa nyt 5+11=16 tehopistettä. Kesän kärkivaraus Kaapo Kakko on saalistanut 15 pelistä tähän mennessä 4+2=6 pistettä.

Vierasjoukkueen ykkönen on vähemmän yllättäen Sidney Crosby, jolla kasassa 17 matsista nyt 5+12=17 pistettä. Jake Guentzel on merkkauttanut 8+6=14 pistemäärän.

Rangersin maalilla aloittaa edellisen pelin huilannut Alexandar Georgiev, jonka torjuntaprosentti seitsemän pelatun matsin jälkeen on 91.3% ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,87. Pens ei ole vielä vahvistanut aloittavaa veskariaan, mutta oletettavasti maalille luistelee viime pelin tapaan Matt Murray, joka kiistatta on Pittsburghin ykköskassari. Hänen torjuntaprosentti 14 pelistä on 91,6 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,35

Rangersilta puuttuu tärkeä syömähammas, kun Mika Zibanejad ei ole pelikuntoinen. Penguins joutuu tulemaan toimeen ilman kahta runkomiestään, kun puolustaja Kris Letang ja hyökkääjä Patric Hornqvist ovat sivussa.

Rangersin otteet ovat ailahdelleet todella rankasti tämän kauden aikana, mikä on varsin luonnollista NHL:n nuorimmalle joukkueelle. Parhaimmillaan David Quinnin valmentama ryhmä pelaa hyvää aloitteellista kiekkoa, mutta vastaavasti Rangers osaa olla myös sysihuono. Viime ottelussa Florida Panthersia vastaan nähtiin sinipaidoilta nämä kummatkin puolet saman ottelun sisällä.

Penguins on näistä kahdesta joukkueesta tasapainoisempi ja laadukkaampi. Kummankin joukkueen hyökkäyskalusto pystyy maalintekoon, mutta ero vieraiden hyväksi syntyy maalin suulla. Murray on tällä hetkellä parempi kuin kumpikaan Rangersin pelaavista vahdeista.

Penguins on voittanut kolme peliä neljästä edellisestä Rangersia vastaan ja se on hakenut kahdella viimeisimmällä visiitillään MSG:ltä myös täydet pistepotit. Todennäköisesti ottelusta on luvassa jälleen tiukka kamppailu arvokkaista sarjapisteistä. Crosbyn johtama pingviinilauma on kuitenkin erittäin vaikea voitettava, joten voiton todennäköisyydet ovat Manhattanin illassa sen puolella.