SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
New York Rangers – Carolina Hurricanes: Hurrikaanit saapuvat Madison Square Gardeniin!
  • Johannes
    Romu

New York Rangers – Carolina Hurricanes: Hurrikaanit saapuvat Madison Square Gardeniin!

julkaistu: 15.01.2019 19:31

Itäisen konferenssin Metropolin divisioonassa pelataan todella mielenkiintoinen ottelu, kun New York Rangers saa vieraakseen hyvässä lennossa olevan Carolina Hurricanesin. Pelipaikkana toimii legendaarinen Madison Square Garden.

Kotijoukkue New York Rangersin viime aikaiset otteet kaukalossa eivät päätä huimaa. Joukkue on hävinnyt viidestä edellisestä ottelustaan neljä sekä neljä edellistä kotiotteluaan. New York Rangers käväisi edellisessä ottelussa Columbus Blue Jacketsin vieraana Nationwide Arenalla, jossa joukkue otti tukkaan runsasmaalisen pelin jälkeen 7-5.

Rangersin huonot otteet näkyvät myös konkreettisesti sarjataulukossa, sillä joukkue alkaa pikkuhiljaa valumaan kohti idän kellariosastoa. Rangers majailee itäisen konferenssin sijalla 12 ja Metropolin divisioonasta joukkue löytyy toiseksi viimeisenä, 43 pisteellä.

Rangersin sairastuvalta löytyy hyökkääjä Kevin Hayes, joka tekee paluuta, mutta ei pelaa vielä Carolinaa vastaan. Hayes on ollut joukkueen mukana jäällä, mutta jenkkihyökkääjä ei kestä vielä kontaktia. Puolustaja Fredrik Claesson on myös poissa kokoonpanosta olkapäävamman takia. Maalissa aloittaa Henrik Lundqvist (90.70/3.08).

Vierasjoukkue Carolina Hurricanes saapuu Madison Square Gardenin kirkkaisiin valoihin hyvässä vireessä. Joukkue on voittanut viidestä viimeisestä ottelustaan neljä ja kahdeksasta seitsemän. Hurrikaanien hyvän vireen sai viimeksi kokea Nashville Predators, joka oli aivan vastaantulija Carolinan kotiluolassa PNC Arenalla maalein 6-3.

Ottelun ykköstähti oli ansaitusti Sebastian Aho, joka takoi ottelussa hatullisen ja säesti huippuiltaansa vielä yhdellä syöttöpisteellä. Muita onnistuja oli neloskentän laituri Saku Mäenalanen, joka heilutti Pekka Rinteen vartioiman maalin takaressua, tehden NHL -uran toisen maalinsa.

Carolina Hurricanesin loistavat otteet viime aikoina, ovat nostaneet joukkueen takaisin Playoff -taisteluun. Joukkue on viisi pistettä perässä suorasta pudotuspelipaikasta. Hurrikaanit löytyvät itäisestä konferenssista sijalta kymmenen ja Metropolin divisioonasta sijalta viisi, 49 pisteellä.

Joukkueen vahvuudesta puuttuu pitkäaikaispotilas Jordan Staal, joka lähenee pelikuntoa. Maalissa aloittanee viime ottelussa torjunut Petr Mrazek (90.06/2.67).

New York Rangers aloittaa Carolina -ottelusta kahden ottelun kotipelisarjansa, kun Carolina aloittaa Rangers -ottelusta kahden päivän vapaat, joten ottelusta on lupa odottaa energistä.

Joukkueet ovat kohdanneet kertaalleen tällä kaudella PNC Arenalla, missä kotijoukkue Carolina Hurricanes vei runsasmaalisen ottelun 8-5. Ottelu pelattiin kuitenkin alkukaudesta, joten sille ei kannata antaa hirveän suurta painoarvoa. Rod Brindamourin suojatit ovat parantaneet viisikkopelaamistaan rutkasti joukkueiden edellisestä kohtaamisesta, kun Rangers sen sijaan painii kyseisen ongelman kanssa tällä hetkellä.

Carolinan paketti on yksinkertaisesti tällä hetkellä niin hyvin kasassa, että sen voittaminen on jokaiselle joukkueelle vaikeaa. Ottelun tärkeyttä ei voi turhaan korostaa, kun kyseessä divisioonan välinen taistelu, mikä herättää myös kotijoukkueen. Carolinan viisikkopelaaminen on kuitenkin tällä hetkellä niin vakuuttavaa, että Rangers ei sitä pelillisten ongelmiensa ansiosta pysty haastamaan.