SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
New York Islanders – Pittsburgh Penguins: Pingviinit saapuvat saarelle
  • Johannes
    Romu

New York Islanders – Pittsburgh Penguins: Pingviinit saapuvat saarelle

julkaistu: 10.12.2018 16:54

Itäisessä konferenssissa ja Metropolin divisioonassa kohtaavat NY Islanders ja Pittsburgh Penguins. Pelipaikkana toimii Long Islandilla sijaitseva Nassau Coliseum.

Kotijoukkue NY Islanders aloittaa kolmen ottelun kotipelisarjansa. Joukkue käväisi ennen kotiinpaluuta kahden ottelun mittaisella vieraskiertueella. Saarelaiset ottivat kiertueen ensimmäisessä ottelussa tukkaan illan vastustajalta PPG Paints areenalla tylysti maalein 6-2, mutta voittivat Detroitin kiertueen toisessa ottelussa maalein 2-3.

NY Islandersin kausi on ollut tähän mennessä ennakko-odotuksiin nähden hyvä, sillä joukkue majailee itäisessä konferenssissa seitsemäntenä ja Metropolin divisioonasta joukkue löytyy 31 pisteellä kolmantena.

Saarelaisten vahvuudesta puuttuvat hyökkääjä Andrew Ladd sekä kakkosmolari Robin Lehner. Puolustaja Luca Sbisan pelaaminen on myös epävarmaa. Maalissa aloittanee Thomas Greiss (91.83/2.58).

Vierasjoukkue Pittsburgh Penguins aloitti kolmen ottelun mittaisen vieraskiertueensa edellisessä ottelussa Ottawasta. Vähämaalisen ottelun jälkeen Pingviinit joutuivat nöyrtymään hyvässä kotivireessä olevalle Senaattoreille maalein 1-2ja. Pingviinilauman kausi on ollut vaikea, ja villeimmissä huhuissa Mike Sullivanin lähtö on enemmän kuin lähellä. Samoin Olli Määtän nimi on myös pyörinyt siirtohuhuissa.

Pingviinit pitävät majaansa itäisessä konferenssissa 10.sijalla ja Metropolin divisioonasta joukkue löytyy 30 pisteellä viidentenä. Joukkueen poissaololista on huolestuttavaa luettavaa, kun poissa ovat Matt Cullen (hyökkääjä), Matt Murray (ykkösmolari) sekä Justin Schultz (puolustaja).

Patrick Hörnqvistin pelaaminen on myös hyvin epätodennäköistä. Maalissa aloittanee Casey DeSmith (92.26/2.43), joka on esiintynyt edukseen.

Joukkueet ovat kohdanneet menneellä kaudella kolme kertaa, joista viimeisin oli kolme päivää sitten, silloin pingviinit pyyhkivät saarelaisilla lattiaa kotiaskissaan maalein 6-2. Joukkueiden kaksi ensimmäistä kohtaamista vei NY Islanders.

Bookkerit ovat reagoineet joukkueiden kohtaamisiin, jotka ovat olleet tällä kaudella runsasmaalisia, pois lukien NY Islandersin kotipeli, minkä kotijoukkue voitti vasta rankkareilla maalein 3-2rl.

Barry Trotz on tuonut mukanaan saarelle puolustuspelaamisen jalon taidon, jota joukkue toteuttaa kotiaskissaan todella hyvin. Samoin joukkueen viisikkopeli on ottanut suuria harppauksia eteenpäin viime kaudesta.

Pingviinit ovat hävinneet nyt viidestä viimeisestä vierasottelustaan neljä ja saapuu kahden ottelun vierastappioputkessa New Yorkin talousalueelle. Koska pelataan divisioonan sisäinen ottelu, ei sen tärkeyttä voi turhaan korostaa. Pelkästään sen takia, että joukkueiden edellisessä ottelussa tehtiin runsaasti maaleja, on molemmat joukkueet ottanut kyseisestä ottelusta opikseen. Trotz saa pingviinien hyökkäyksen kyllä kuuriin kotiaskissa, joten runsasmaalista ottelua on turha odottaa.