SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
New Jersey Devils – Philadelphia Flyers: Kellariosaston kohtaaminen!
  • Johannes
    Romu

New Jersey Devils – Philadelphia Flyers: Kellariosaston kohtaaminen!

julkaistu: 12.01.2019 14:03

Itäisessä konferenssissa ja Metropolin divisioonassa ratkotaan kellariosaston herruus, kun New Jersey Devils saa vieraakseen Philadelphia Flyersin. Pelipaikkana toimii paholaisten kotiluola Prudential Center ja kiekko tippuu jäähän klo: 20:00 Suomen aikaa.

Kotijoukkue New Jersey Devilsin viime aikaiset otteet kaukalossa eivät ”päätä huimaa”. Joukkue saapuu kotiyleisönsä eteen kolmen ottelun tappioputkessa, kärsittyään kotiaskissa tappion edellisessä ottelussa Torontolle maalein 2-4.

Devils on eittämättä sarjan huonoimpia joukkueita, eikä sarjataulukko tässä asiassa valehtele. Joukkue löytyy itäisestä konferenssista sijalta 13 ja Metropolin divisioonasta toiseksi viimeisenä, 39 pisteellä.

Devilsin tuskaa lisää entisestään avainpelaajien poissaolo, kun sairastuvalla on ykköstähti Taylor Hall sekä Marcus Johansson. Johansson on näistä lähimpänä paluuta ja laiturin pelikunto ratkeaa lähempänä ottelua. Devilsin muut sairastuvalla olevat pelaajat ovat Joey Anderson (hyökkääjä) ja maalivahti Cory Schneider.

Maalissa aloittanee viime pelin torjunut Keith Kinkaid (89.95/3.07), kun hyviä otteita maalinsuulla esittänyt Mackenzie Blackwood (94.74/1.83) potee alavartalovammaa, eikä miehen pelikunnosta ole täyttä varmuutta.

Vierasjoukkue Philadelphia Flyers saapuu Prudential Centeriin kotivoitto vyöllään Dallas Starsista maalein 2-1. Joukkue katkaisi Dallasin kustannuksella kahdeksan ottelun tappioputkensa. Flyersin kausi on ollut jälleen kerran totaalinen ”pannukakku”. Joukkue löytyy niin itäisen konferenssin kuin Metropolin divisioonan jumbopaikalta, 38 pisteellä.

Flyersin loukkaantumiset painottuvat maalivahtiosastolle, kun sairastuvalta löytyy Brian Elliott, Michal Neuvirth ja Anthony Stolarz. Tusinapelaajista poissa ovat Andrew MacDonald (puolustaja), Samuel Morin (puolustaja) sekä hyökkääjä Corban Knight. Maalissa aloittaa viime ottelussa hyvin torjunut Carter Hart (92.00/2.46).

Ottelun ennakkosuosikki on New Jersey Devils. Joukkue on esiintynyt edukseen kotiluolassaan, voittaen viidestä viimeisestä kotipelistä kolme ottelua. Philadelphia Flyers on hävinnyt viisi edellistä vierasotteluaan, joten suosikin aseman bookkereiden silmissä myös ymmärtää. Maaliodottama on ammuttu kuitenkin ottelussa kohtalaisen suureksi, kun ottaa huomioon joukkueiden lähtökohdat ja alkamisajankohdan (paikallista aikaa klo: 13:00).

Aamupäiväottelut ovat olleet tällä kaudella todella vähämaalisia ja suoraan sanottuna osa otteluista ei ole tarjonnut mitään ”ahaa -elämyksiä”. Vastakkain ovat joukkueet, jotka ovat tehneet tällä kaudella itäisestä konferenssista vähiten maaleja. Taakse jää vain viime aikoina otteita parantanut Carolina Hurricanes (117 tehtyä maalia).

Molempien joukkueiden ylivoimapelaaminen on myös ollut luokatonta, joka laskee maaliodottamaa entisestään. Tulossa on, mitä ilmeisemmin unihiekkaa silmissä olevien joukkueiden kohtaaminen, jossa unihiekka ”höntsätään” pois ja läpsytellään vähämaalinen ottelu pois kuleksimasta.